Kulašin pogodio

U Banjaluci postignut jedan od najbržih golova u historiji Premijer lige

Edmir Škorić

Borac i Sloboda od 18 sati igraju meč 16. kola Premijer lige BiH, a pogodak je postignut već u prvom napadu.

Borac kao favorit dočekuje posljednjeplasirane goste iz Tuzle, a mreža se tresla samo 25 sekundi nakon što je lopta krenula s centra.

Kapetanović je prekinuo napad Borca, poslavši loptu do Čivića, ovaj nespretno reaguje i praktično asistira Enveru Kulašinu, kojem nije bilo teško da postigne pogodak.

Ovo je zasigurno jedan od najbržih, ali ne i najbrži gol u historiji Premijer lige.

Naime, prošle sezone je igrač Tuzla Cityja Mešinović nakon samo 11 sekundi matirao golmana Leotara u duelu u Trebinju.

U 11. sekundi golove su raniej davali Emir Hadžić u dresu Čelika protiv Leotara u sezoni 2007/08, te Admir Raščić za Sarajevo na gostovanju kod Travnika (2:1).

Nemanja Bilbija je jedini igrač koji je tresao mrežu više od jednog puta u prvoj minuti. Bilbija je čak tri puta pogodio na samom početku, i to jednom u dresu Borca i dva puta u dresu Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče meča u Banjaluci, Borac je i nakon ranog gola u dva-tri navrata prijetio gostima, koji jedva da su prišli golu svog rivala. Gradski stadion je dobro popunjen, a treba istaći da je ovo prvi put da se meč Premijer lige igra na novom terenu nakon mjeseci pauze. 

Nove terene čekaju i ostali stadionu i na prvu Borčev novi teren izgleda zaista dobro, a uostalom ovaj rani gol dokaz ide tome u prilog.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.