Zahuktali Leotar gostuje kod Veleža, Borac u Banja Luci dočekuje ekipu Slobode

Utakmice Premijer lige BiH

Zahuktali Leotar gostuje kod Veleža, Borac u Banja Luci dočekuje ekipu Slobode

Esmer Oštraković

Danas su na rasporedu tri utakmice 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koje je obzirom na forme u kojima se nalaze ekipe, jako teško donositi bilo kakve prognoze.

Velež će kao domaćin dočekati ekipu Leotara, a gosti su u jako dobroj formi, te ne treba isključiti moguće iznenađenje na ovoj utakmici.

Leotar je u posljednje četiri utakmice ostvario tri pobjede i jedan remi. Neriješen rezultat bio je protiv ekipe Zrinjskog.

Sa druge strane ekipa Veleža je u posljednje četiri utakmice ostvarila dvije pobjede i dva poraza, a u posljednjoj odigranoj utakmici poraženi su na gostovnaju kod Željezničara.

Velež u ovu utakmicu ulazi sa sedmog mjesta i 19 osvojenih bodova, dok je leotar predzadnji i ima petnaest bodova, te se uključio u borbu za opstanak nakon sjajnih partija koje su pružili.

Dobojska Sloga i Posušje će odmjeriti snage danas. Ukoliko gledamo tabelu, domaća ekipa je blagi favoti, ali jasno je da će se obje ekipe do kraja sezone boriti da što prije osiguraju opstanak u ligi.

Oglasi

Sloga je u posljednjem kolu doživjela lagan poraz na gostovnaju kod Zrinjskog, a i Posušje je poraženo na svom terenu od Sarajeva.

Očekuje se da obje ekipe krenu na pobjedu jer žele da "saperu" gorak ukus nakon posljednjih poraza koje su doživili.

Sloboda će na gostovanju kod Borca tražiti pobjedu, kako bi pokušali pobjeći sa dna tabele, ali naravno to će biti jako teško ostvariti.

Ekipa Borca nalazi se na visokom četvrtom mjestu, te ne žele gubiti bodove i tako ispasti iz trke za izlazak na evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posebno se tu misli kada je riječ o utakmicama sa ekipama iz donjeg dijela tabele, a Sloboda se nalazi na posljednjem mjestu.

Na kraju, jasno je da nas očekuju tri jako dobre utakmice, a iznenađenja su uvijek moguća.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
E ima da im ugasimo bojlere, oni nasli nase komsije za je bavat
4 0
yugopo
Cirkus od lige,opet krece spasavanje Leotara... Uz Slobodu najlosiji ekipa Leotara.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti