Mirsad Ahmedhodžić uputio jasnu poruku

Anelov otac ima poruku za N/FSBiH: "Manite se te utakmice, brukate fudbalski savez"

Eldar Ganibegović

Danas je u prostorijama N/FSBiH održana sjednica Izvršnog odbora krovne kuće bh. fudbala. Jedna od tema bila je i revijalna utakmica protiv Rusije koja je bila zakazana za 19. novembar, a koja je odlukom Izvršnog odbora danas odgođena.

Dakle utakmica nije potpuno otkazana nego je odgođena, kako je odmah izvijestio i sam N/FSBiH na svom sajtu.

"Prijateljska utakmica „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine i Rusije koja je trebala biti odigrana 19. novembra u Sankt Peterburgu neće biti odigrana u tom terminu.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, utakmica koja je planirana za 19. novembar je odložena. Predsjednik NS/FS BiH, gdin. Vico Zeljković je konstatovao da se odigravanje ove prijateljske utakmice prolongira za neki naredni termin", stoji u saopštenju N/FSBiH.

Isto to su objavili i na svojoj Facebook stranici, a u odjeljcima za komentare javio se Mirsad Ahmedhodžić, otac jednog od najvažnijih bh. reprezentativaca, Anela Ahmedhodžića.

"Manite se te utakmice. Brukate fudbalski savez Bosne i možete uništiti igračima karijeru koji igraju u evropskim klubovima. Otkazati samo, nikako ne treba igrati", poručio je Mirsad.

Podsjetimo, Anel Ahmedhodžić je jedan od fudbalera koji su prvi digli glas protiv utakmice s Rusijom. Odmah se tog devetog septembra javio i za SportSport.ba kazao kako je šokiran odlukom N/FSBiH.

"Vrlo sam šokiran bio kad sam vidio to. Ne znam šta da kažem nego da sam ja protiv te utakmice. Svi znamo šta se dešava i bila bi velika greška igrati protiv Rusije", rekao nam je tada defanzivac Sheffielda i dodao:

"Imam druga iz Ukrajine i kad sam ovo vidio baš me razočaralo."

Podsjetimo, marokanski mediji su prije nekoliko dana pisali kako će njihova reprezentacija generalku pred nastup na Svjetskom prvenstvu igrati 17. novembra u Dubaiju protiv Zmajeva, no zvanične potvrde još uvijek nema. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.