Ivaylo Petev na Bilinom polju: Selektor skenira nove Zmajeve
Foto: D. Kurbegović

Hoće li neko položiti kod Ivayla?

Ivaylo Petev na Bilinom polju: Selektor skenira nove Zmajeve

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je grupu u Ligi nacija ove godine i plasirala se u A diviziju, a ono što sada slijedi jesu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje startaju u martu naredne godine. Selektor Ivaylo Petev oslanjat će se na provjerena imena, kojima bi se moglo priključiti i poneko novo.

Iako još uvijek nije potvrđeno da je ugovor sa selektorom Petevom produžen, vrlo je jasno da bi bugarski stručnjak Zmajeve trebao voditi i u idućim kvalifikacijama.

Petev ne odmara, prati reprezentativce, a danas je odlučio lično da bude prisutan na Bilinom polju gdje Sarajevo u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje Igman.

Ranije se u vezu s reprezentacijom dovodio fudbaler Sarajeva Dal Varešanović, pa nije isključeno da je upravo zbog njega Petev na stadionu, no tu je svakako još zanimljivih fudbalera poput Muharema Trake ili Andreja Đokanovića.

Utakmica u Zenici je u toku, a Petev se nalazi u VIP loži stadiona Bilino polje što je zabilježio naš fotoreporter.

Inače, što se reprezentacije tiče, mnogo je upitnika iznad glave. Zakazana utakmica s Rusijom za 19. novembar još uvijek nije zvanično otkazana ni s jedne strane, a za sutra je planirana tematska sjednica N/FSBiH na kojoj bi se trebalo raspravljati o tome.

Također, Rusi su potvrdili da će 17. novembra u Dušanbeu igrati prijateljski meč protiv Tadžikistana, dok marokanski mediji pišu da će istog dana selekcija Maroka u Dubaiju generalku pred Svjetsko prvenstvo igrati upravo protiv Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta će biti od svega, ostaje da vidimo. Ono najvažnije što nas čeka jesu kvalifikacije za Evropsko prvestvo u Njemačkoj.

U grupi smo zajedno s Portugalom, Islandom, Luksemburgom, Slovačkom i Lihtenštajnom, a kvalifikacije se igraju u martu, junu, septembru, oktobru i novembru naredne godine. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
novi zmajevi su igrali na pecari.
1 6
nije.suplja
Kakvo gubljenje vremena, bolje da je u njemackoj npr koln da gleda gdje imamo igraca interesantnog, il mozda da je u poljskoj da vidi onog napadaca i td. Premijer liga je sve samo ne liga za repku. Mozda trazi dobru frizuru ili nesto tako
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi