Sve miriše na otkazivanje revijalnog susreta protiv Rusije
Foto: T. Hebib

Rusi našli novog protivnika

Sve miriše na otkazivanje revijalnog susreta protiv Rusije

E. Ganibegović

Početkom mjeseca septembra N/FSBiH je šokirao bh., ali i svjetsku sportsku javnost prihvatanjem ponude za odigravanje utakmice protiv Rusije u St. Peterburgu 19. novembra. Nešto manje od mjesec dana prije, sve miriše na to da će ovaj susret biti otkazan.

Fudbalske reprezentacije Rusije i Bosne i Hercegovine imaju zakazan revijalni susret za 19. novembar u St. Peterburgu.

Fudbalski savezi obje zemlje potvrdili su početkom septembra zakazivanje ove utakmice koja po svemu sudeći neće biti odigrana.

Naime, za 31. oktobar zakazana je tematska sjednica N/FSBiH na kojoj će se još jednom raspravljati o ovoj utakmici, a svi očekujemo da bude i otkazana zbog ogromnog pritiska javnosti, ali i zbog mnogih reprezentativaca koji su poručili da tu utakmicu ne misle igrati.

Prvi su istupili i rekli "ne" igranju ove utakmice Anel Ahmedhodžić, Miralem Pjanić, Edin Džeko, a kasnije Ermedin Demirović, Dennis Hadžikadunić i drugi.

Iako potvrde o otkazivanju ove utakmice još uvijek nema niti od FS Rusije niti od N/FSBiH, dvije su velike naznake da do ove utakmice ipak neće doći. 

Oglasi

Naime, Rusija je za 17. novembar potvrdila odigravanje utakmice protiv Tadžikistana, a utakmica će se igrati u Dušanbeu, glavnom gradu ove azijske zemlje.

Također, marokanski mediji prije nekoliko dana pisali su kako će ova selekcija 17. novembra igrati upravo protiv Bosne i Hercegovine posljednju provjeru pred nastup na Mundijalu u Kataru, a lokacija odigravanja utakmice trebao bi biti Dubai. Međutim, još uvijek nema zvanične potvrde ni za tu utakmicu.

Bilo kako bilo, teško je za očekivati da bi i Rusi i BiH igrali u tri dana dvije prijateljske utakmice, posebno na tako udaljenim mjestima (Dušanbe - St. Peterburg i Dubai - St. Peterburg), pa svi očekujemo i zvaničnu potvrdu o otkazivanju te utakmice.

Top Komentari

Mowzilla
Kako ono ona pjesma: "...idem u Dubai, idem u Dubai..." Pjanic ugostitelj, bit ce shishe i zlatnih narezaka, a Maroko neka nas nabusi, nema veze, to su nasa braca hehe
2 3
Samo_Realno
Pa zar niko nece sa nama da igra pa mi bas moramo sa Rusima ???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi