Prometno će biti i ove zime na Koševu

Razišli se FK Sarajevo i Rijad Kobiljar · Saznajemo

Samir Mlaćo
Rijad Kobiljar više nije član FK Sarajevo.

Naime, dvije strane su danas dogovorile sporazumni raskid saradnje, saznaje SportSport.ba.

Kobiljar je ove sezone upisao 12 nastupa u prvenstvu, većinom šansu dobijao sa klupe, a kod novog šefa struke Emira Obuće u posljednja tri meča nije bio u kombinaciji.

Sasvim očekivano, došlo je do raskida saradnje i sada će 26-godišnjak krenuti u nove izazove.

Kobiljar se na Koševo vratio iz njemačkog Urdingena, a nastupao je i za Rudar Velenje, NK Olimpija, HŠK Zrinjski, NK GOŠK, FK Olimpik, NK Travnik...

Bio je i mladi reprezentativac naše zemlje.

Ove sezone postigao je jedan pogodak i dodao jednu asistenciju. Osvojio je titulu prvaka u Premijer ligi sa Zrinjskim u sezoni 2016/17, te je bio prvak Slovenije sa Olimpijom, a osvojio je i Kup te zemlje.

FK Sarajevo će turbulentnu polusezonu završiti gostovanjem kod FK Leotar za dvije sedmice. U vikendu ispred nas bordo tim neće igrati s obzirom da je odgođen duel sa FK Željezničar. Derbi će biti odigran naredne godine, tačnije osmog marta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je sjajno krenuo u sezonu, a onda su krenulo loši rezultati. Nakon ispadanja u Kupu od zeničkog Čelika ostavku na mjesto šefa struke podnio je Feđa Dudić. Kao privremenom rješenje imenovan je Emir Obuća koji je upisao dvije vezane pobjede, ali i prvi poraz u vikendu iza nas.

Tim sa Koševa nakon 17 kola ima 25 bodova i zauzima petu poziciju. Jasno da će na u bordo taboru itekako biti prometno ove zime, a Kobiljar neće biti jedini koji će napustiti klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti