Prvi gol će podignuti dosta prašine: Borbena Sloboda pobjedom protiv Sarajeva prekinula dugi post

Veliki trijumf Tuzlaka

Prvi gol će podignuti dosta prašine: Borbena Sloboda pobjedom protiv Sarajeva prekinula dugi post

A. Čaušević

Sloboda je seriju rezultata bez pobjede prekinula protiv Sarajeva i Bordo timu nanijela šesti poraz u sezoni. Tuzlaci su u Banovićima ostvarili trijumf sa 2:0 uz po jedna gol u oba dijela.

Sloboda je nešto bolje ušla u utakmicu. Pritisak kojeg su igrači tuzlanske ekipe napravili na otvaranju susreta uradio je plodom u 11. minuti kada je i postignut prvi gol na susretu.

Poslije ubačaja sa lijeve strane, golman Šahinović je otišao u praznu, lopta se odbija do Vranješa pa do snalažljivog Mehmedovića koji trese mrežu za radost domaćina.

Međutim, Mehmedović se nalazio u ofsajdu pošto je Musa bio jedini igrač Sarajeva ispred njega. Ipak, pomoćni sudija Udovičić nije podigao zastavicu te je glavni arbitar Petrović pokazao na centar.

Poslije toga slijedi period igre između dva kaznena prostora, a kako je utakmica odmicala gosti su se postepeno počeli buditi te su u posljednjim minutama stvorili dvije dobre prilike. Prije toga Vranješ je šutirao sa 16 metara ali odbranio je Šahinović.

Igrala se 43. minuta nakon što je poslije greške Slobode na centru terena uslijedila kontra gostiju koju je završio Đokanović, ali je pogodio stativu. Na startu sudijske nadoknate Ćataković je bio sam pred Bukvićem. Njegov udarac je odbranio golman domaćina.

Oglasi

Nastavak donosi uglavnom jalovu inicijativu po teškom terenu stadiona u Banovićima. Težište igre je prebačno na polovicu domaćina. Ipak, gosti iz prijestolnice iako su pravili pritisak su rijetko ulazili u šanse, dok su se domaći oslonili na kontre, a na otvaranju drugog dijela Vranješ se sjajno oslobodio svog čuvara, šutirao je ali Šahinović je odbranio.

Na prvu veliku šansu gosti su čekali do 81. minute kada je stativa ponovo bila saveznik Slobode. Okvir gola ovaj put pogodio je Avramovski.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 88. minuti. Iz prekida sa lijeve strane ubacio je Husejnović, Šahinović je otišao u prazno, a loptu je u gol poslao Kapetanović.

Na kraju je ostalo 1:0 te Sloboda slavi velika tri boda u borbi za opstanak. Tuzlacima je ovo bio tek treći trijumf u sezoni i stigao je nakon dva mjeseca.

S druge strane, Sarajevo poslije dva vezana trijumfa upisalo poraz te se vratilo starim navikama pa borba za Evropu postaje još komplikovanija.

Sloboda - Sarajevo 2:0 (Mehmedović 11', Kapetanović 88')

Sloboda: Bukvić, Ćivić, Osmanković, Maksimović, J.Osmić, Mehmedović, Vranješ, Kapetanović,Vošnjak, M. Osmić, Delić.

Sarajevo: Šahinović, Musa, Trako, Mulalić, Čataković, Đokanović, Džafić, Avramovski, Drobarov, Mustafić, Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda72
Meni je sumnjiv ovaj Mirvić.Sve mi više liči na Husića.
11 1
realista1982
RESULTAT IS REAL ...! RECE JEDNOM VRSNI POZNAVALAC ENGLESKOG JEZIKA BAKA SLISKOVIC...
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi