Osmanhodžić mnogo zadovoljniji od Šćepanovića, Tuzlaci na kraju znali da proslave pobjedu

Važan trijumf Slobode

Osmanhodžić mnogo zadovoljniji od Šćepanovića, Tuzlaci na kraju znali da proslave pobjedu

Edmir Škorić

Borbena Sloboda pobijedila je Sarajevo sa 2:0 u 17. kolu Premijer lige BiH, te je stigla do veoma vrijednih bodova u borbi za opstanak, dok je s druge strane prekinuta mini-serija gostiju od dva trijumfa.

Sarajevo je u posljednje vrijeme uspjelo upisati dvije pobjede, ali je danas u Banovićima palo bez ispaljenog metka.

Poslije ubačaja sa lijeve strane, golman Šahinović je otišao u praznu, lopta je došla do Vranješa koji slabo šutira, ali je snalažljiv bio Mehmedović koji trese mrežu za radost domaćina. I 88. minuti Kapetanović je postavio konačnih 2:0.

"Imao sam osjećaj da oni više žele pobjedu. Probali smo sa izmjenama, stiskali na gol Slobode, imali smo prilika ali nismo uspjeli da ih realizujemo. Ostaje samo da čestitamo Slobodi na pobjedi. Moramo sada da se okrenemo narednim susretima. Ovo je jedno veliko breme, biti trener Sarajeva, ali ne možemo sada plakati", rekao je pomoćni trener Sarajeva Vučina Šćepanović.

Adnan Osmanhodžić, trener Slobode, imao je mnogo više razloga za zadovoljstvo.

"Igrači su svjesni sutacije. I prije utakmice rekao sam da smo odigrali dosta dobrih utakmica, ali nismo osvajali bodove. Možda nam se to danas vratilo. U drugom dijelu smo se, što svjesno, što zbog protivnika, povukli. Sarajevo je imalo prilika, ali sreća je bila na našoj strani", rekao je Osmanhodžić, koji je krakto najavio naredni meč:

"Posušje je odlična ekipa. Ići ćemo da se nadigravamo. Imamo problema s povrijeđenim igračima, ali šta je tu je, na krilima ove pobjede idemo po nove bodove".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu dakle Sloboda putuje u Posušje, dok je duel Sarajeva sa Željezničarom otkazan za proljeće naredne godine.

Dodajmo još da su igrači i navijači Slobode znali da proslave veliku pobjedu u Banovićima...

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Mašala Mašala! Izgleda u mrtvaca sa Tušnja se je napokon digao iz mrtvih, pod uslovom da mu Sarajevo nije pustilo? Da ovo nije bila štela dokažite to na Mokrom Docu i protiv Igmana u preostalim kolima! Ukoliko ne izgubite vjerovati ću da nešto vrijedite sa tim bradatim uhljupom, lažnim "asom" što ga ni Bangladeš neće i gdje je dobio nogu!
0 6
mitoza
Kakvo e trenutno stanje terena na Kosevu takva je igra prvog tima.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi