Odbijao je napustiti Barcelonu i to se, barem za sada, pokazalo kao pogrešan potez.

Odbijao je ono što će sada morati

Ni s kim se sudbina ove sezone nije poigrala kao s De Jongom, ali sam je kriv

Eldar Ganibegović

Mnogo prašine se ljetos diglo oko Frenkieja de Jonga i oko njegovog odlaska iz Barcelone. Na kraju je odbio transfer da mu se ne bi desilo ono što je sada u Barceloni.

Barcelona je ljetos odradila sjajan posao na transfer planu kada su u pitanju dolasci igrača.

Stigle su velike zvijezde kao što su Lewandowski, Kessie, Raphinha, Christensen i Kounde, a svakako je velika stvar i to što je produžen ugovor s Dembeleom.

Kako je katalonski tim u lošoj finansijskoj situaciji, bili su primorani srezati plate svim fudbalerima, a neke i prodati.

Neki su to odmah prihvatili kao što je naš Miralem Pjanić (koji je kasnije i napustio klub), neki su se dvoumili, a nekima nije palo na pamet.

Jedan od njih je i Frenkie de Jong. Nije prihvatao da mu se smanji plata, a odbio je i odlazak s Camp Noua.

Najzainteresovaniji za njegove usluge bio je Manchester United i prema izvještajima evropskih medija činilo se kako je stvar blizu realizacije.

Ipak, Frenkie de Jong odbio je preći u Manchester United jer ovaj tim nije bio kvalifikovan za Ligu prvaka. Nije htio da igra Evropsku ligu na Old Traffordu.

Sudbina se poigrala s njim. Manchester United izborio je šesnaestinu finala Evropske lige u koju je Barcelona ispala kao trećeplasirani tim grupe C Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Današnjim žrijebom u Nyonu odlučeno je da se upravo Manchester United i Barcelona sastanu u ovoj fazi takmičenja, tako da će De Jong ipak igrati Evropsku ligu i to baš na Old Traffordu.

Ove sezone De Jong je 16 puta nastupio za Barcelonu u svim takmičenjima i postigao je dva gola. Podsjetimo, ugovor s timom iz Katalonije traje mu do ljeta 2026. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.