Bundesliga

Sedam pogodaka u Minhenu, promašen penal i povreda koja je sve zabrinula

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna razbili su Werder sa 6:1 u 14. kolu njemačke Bundeslige, ali povreda Sadija Manea zabrinula je mnoge, naročito one koji na bilo koji način imaju vezu sa reprezentacijom Senegala.

Dvije sedmice prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, Mane je povrijeđen i on je u 20. minuti zamijenjen. Bilo je to nedugo nakon što je Choupo-Moting promašio penal za domače.

U prvih 20 minuta viđena su dva gola. Musiala je u šestoj minuti bio strijelac za 1:0, ali je već u 10. minuti Jung donio izjednačenje gostima iz Bremena.

U razmaku od samo šest minuta Bayern je zabio tri gola, pa je u 28. minuti na semaforu bilo 4:1. Pogađali su Gnabry dva puta i jednom Goretzka.

Uspjeli su gosti do 82. minute zaštiti svoj gol, a onda Gnabry dolazi do hat-tricka, da bi rezervista Tel pokazao još jednom kakav je potencijal, pa je pogodio na drugu asistenciju Mazraouija za konačnih 6:1.

Bayern je ponovo lider sa 28 bodova, Freiburg ima 27, a Union Berlin 26. Četvrtoplasirana Borussia Dortmund ima 25.

Dortmunđani su ranije poraženi s 2:0 od Wolfsburga, dok je Bochum stigao do velike pobjede nad Borussijom M'gladbach, pobijedivši 2:1. Antwi-Adjei i Hofmann su bili strijelci za domaće, a Plea je u 62. minuti dao utješni gol za goste.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Duel Stuttgarta i Herthe završen je rezultatom 2:1. Guirassy je već u 3. minuti pogodio mrežu gostiju iz Berlina, ali je Lukebakio u 9. izjednačio na 1:1. Gol za pobjedu Švaba u 98. minuti postigao je Mavropanos.

14. kolo Bundeslige nastavlja se sutra od 18.30 sati utakmicom Koelna i Bayera, a od 20:30 igraju Frankfurt - Hoffenheim, Leipzig - Freiburg, Schalke - Mainz i Union Berlin - Augsburg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.