Salihamidžić ni sanjao nije kakav problem će mu taj čovjek napraviti: U kontaktu smo, zna šta želimo

Već je bio otpisan

Salihamidžić ni sanjao nije kakav problem će mu taj čovjek napraviti: U kontaktu smo, zna šta želimo

E. Čaušević

Kamerunski napadač Eric Maxim Choupo-Moting kao grom iz vedra neba pojavio se prije nekoliko sedmica u prvom sastavu Bayerna, a šansu koju mu je dao Julian Nagelsmann iskoristio je na savršen način iako sigurno ni sam nije očekivao da će igrati na baš takvom nivou.

Choupo-Moting s Bayernom ima ugovor do kraja sezone i mnogi su bili sigurni da će napustiti klub narednog ljeta jer nije bilo govora o tome da će mu ponuditi nastavak saradnje, ali nakon fantastičnih igara u prethodnim mečevima situacija se drastično promijenila.

Ovaj 33-godišnjak je dobio neočekivanu priliku jer je Nagelsmann shvatio da je njegovom timu potreban pravi napadač i da je tako njegova ekipa dosta efikasnija što se ispostavilo tačnim.

Međutim, niko nije očekivao da će Choupo-Moting zablistati na takav način jer je uspio da zabije čak deset golova na svega 14 mečeva u svim takmičenjima.

Kamerunac je u nizu od sedam uzastopnih mečeva na kojima je uspio postići pogodak, te je čak devet puta zatresao mrežu protivnika u tim utakmicama i pokazao je da itekako zaslužuje mjesto u prvom timu Bayerna.

Svojim odličnim igrama njegov status se itekako promijenio u minhenskom klubu zbog čega se u posljednje vrijeme sve više priča o tome da bi mu Bayern trebao dati novi ugovor.

Oglasi

Također, pojavile su se špekulacije da bi Choupo-Moting na zimu mogao da napusti Allianz Arenu ako ne dobije novi ugovor i potpiše za Manchester United, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Čelnici Bayerna su odlučili da reaguju nakon svega i napravili su prvi potez i pokazali da su spremni početi pregovore s ovim napadačem oko novog ugovora što je potvrdio danas i Hasan Salihamidžić koji sigurno ni sanjao nije da će se na kraju morati boriti da Choupo-Moting ostane na Allianz Areni.

"Voljeli bismo da ga zadržimo u klubu. Imamo dobar odnos s njegovim agentom. Dogovorili smo sastanak i spremili ponudu i vidjet ćemo da li će ona biti za njega zadovoljavajuća. On je postao važan igrač naše ekipe i želimo da ostane", rekao je Brazzo i dodao.

"Da li je sretan ovdje? Pa, znam da jeste. S njim sam često u kontaktu i dosta razgovaramo i znam da mu je lijepo u Minhenu i da je sretan u Bayernu. Nadamo se da ćemo na kraju postići dogovor".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Choupo-Moting je najbolji dokaz koliko se preko noći stvari mogu promijeniti jer su ga u Bayernu već svi otpisali i čekali su samo da mu istekne ugovor i da napusti klub, ali njemu je bila dovoljna samo jedna šansa da pokaže da zaslužuje mjesto u prvom sastavu.

Kamerunac je bio rezerva Robertu Lewandowskom dvije sezone, te je takvu ulogu ranije imao i u PSG-u, ali je pokazao da može dosta više od toga i može se reći da je trenutno u najboljoj životnoj formi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Eriče Maksime Čupo Motinge i jesi za te farmerske lige
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi