Foto - EPA

Trijumf Stare dame u Veroni

Juventus ne igra lijepo, ali trenutno izgleda nezaustavljivo

Midhat Šljivak

Torinski Juventus večeras je u Veroni nastavio seriju pobjeda u Seriji A, a Stara dama je na stadionu Bentegodi savladala domaći tim s 1:0 pogotkom Moisea Keana.

Juventus je na Bentegodiju upisao peti uzastopni trijumf u Seriji A i polako krče put prema samom vrhu tabele, a Stara dama izgleda mnogo bolje nego na samom početku sezone.

Ne igra tim Massimiliana Allegrija lijep fudbal, ali pobjeđuje. Tako je bilo i večeras u Veroni, no tri buda se na kraju računaju.

Verona je odigrala dobar meč. Domaći sastav je znao zaprijetiti golu Bianconera, no u prvom poluvremenu osim nekoliko solidnih šuteva nismo vidjeli previše s obje strane.

Uvodne minute nastavka donose veliku šansu za domaći tim. Pawel Dawidowicz je u 49. minuti promašio zicer sa samo nekoliko metara i propustio je ogromnu priliku da svom timu donese prednost.

Isti igrač je nekoliko minuta kasnije dobro gađao prema golu Stare dame, nije pogodio, a kazna za promašaje stigla je u 61. minuti meča.

Moise Kean je čovjek koji je doveo Juve u prednost. Dobro se snašao pored odbrane Verone i matira Montipa za vodstvo Juventusa od 1:0.

Do kraja meča nekoliko pokušaja na obje strane. Dobila je Verona i penal u jednom trenutku, ali je sudija pregledom snimka preinačio odluku u faul u napadu.

Juventus je na kraju sačuvao prednost. Ostali su gosti s igračem manje u 93. minuti nakon što je direktan crveni karton dobio Alex Sandro zbog zaustavljanja Lasagne u gol šansi, no promjene rezultata nije bilo.

Ostalo je na kraju 1:0 za goste. Peti je ovo uzastopni trijumf Bianconera koji je trenutno na trećem mjestu tabele s 28 bodova.

Vodeći Napoli ima 10 bodova više, a ispred Bianconera je joiš AC Milan s 30 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 14. kolo:

Verona - Juventus 0:1 (Kean 61')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.