Foto: Screenshot

Diskutabilna situacija

Jesu li sudije oštetile Velež protiv Širokog?

Eldar Ganibegović

U toku je zaista sjajna utakmica Veleža i Širokog Brijega u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ipak, kada je u pitanju Premijer liga jasno je da ne može bez priče o sudijama, a tako je i danas. 

Mostarski tim ima prednost od 4:3 i gledat ćemo pravu dramu na kraju, iako su Rođeni imali prednost od 3:0.

U 67. minuti kod rezultata 4:3 Velež je postigao i peti gol, no on je poništen.

Anđušić je šutirao, Ovčina dirao loptu koja je išla u gol, a sudije su smatrale da je bio u ofsajdu. Čini se da su pogriješili, no, pogledajte fotografiju i procijenite sami.

Kako god da ova utakmica završi sigurno će biti priče o suđenju. 

Inače, glavni sudac je Adis Mulahasanović iz Sarajeva, pomažu mu Dženan Milić (Sarajevo) i Tarik Mulasmajić (Tešanj). Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora je četvrti sudija.

Prije ove utakmice se od dresa FK Velež oprostio dugogodišnji fudbaler ovog kluba Mehmed Ćosić s kojim je sporazumno raskinut ugovor. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije utakmice je Ćosiću uručen i prigodan poklon, odnosno dres s brojem 177. Cifra se odnosi na broj utakmica koje je Ćosić igrao u dresu Rođenih.

  
Mehmed Ćosić na oproštaju od FK Velež.

Ćosić će svakako po lijepom pamtiti period proveden u Veležu s obzirom na to da je bio dio generacije koja je zaigrala u Evropi poslije mnogo godina, izbacila atinski AEK, a onda osvojila i Kup Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.