Elvir Koljić bio je na pragu Bundeslige

Predsjednik otkrio da je Bosanac trebao otići za devet miliona eura, a onda se dogodila nesreća

Edmir Škorić

Mihai Rotaru je predsjednik rumunskog kluba Universitatea Craiova, a sada je otkrio da je zbog povrede bh. reprezentativca Elvira Koljića ostao bez devet miliona eura, a naš napadač bez transfera života.

Koljić je imao dosta povreda otkako je 2018. godine stigao u Rumuniju, a posljednju je doživio krajem septembra ove godine. Prije teške povrede, Koljić je bio na pragu njemačke Bundeslige, a rumunski klub sa svojim gazdom na čelu na korak od čak devet miliona eura.

Elvir Koljić teško se povrijedio prije otprilike dvije godine na utakmici između Craiove i Poli Iasija. Ovidiu Mihalache, tadašnji defanzivac Poli Iașija, brutalno je nasrnuo na bivšeg reprezentativca BiH, koji je morao na operaciju i kojeg je čekala duga pauza baš u momentima kada je bio u velikoj formi.

“Koljić se vratio normalnim aktivnostima. Velika je vjerovatnoća da će na kraju ovog godišnjeg odmora biti u grupi od 20. Najteža povreda bila je kada mu je Mihalache slomio nogu, a tada je bio na pragu velikog transfera", rekao je Rotaru, dodavši:

“Htio je otići u Bundesligu. Transferirali bismo ga negdje za devet miliona eura. Zadnje dvije godine bio je najbolji strijelac ekipe, plus bio je prvi strijelac Bosne i Hercegovine i bio je ljudska životinja. O čemu pričamo? Zapamtite Koljića".

Rotaru nije želio da otkrije ime kluba iz Bundeslige koji je bio spreman da plati taj iznos za napadača iz BiH, pa nam ostaje samo da nagađamo.

I sam Koljić naravno želi da bude u formi kakvoj je nekada bio, ali svjestan je da to nije lako.

"Znam da svi jedva čekaju da budem kao prije. I ja to želim, ali je teško. Ne mogu biti na 100 posto nakon deset mjeseci bez nogometa. Osjećam se veoma dobro, ali mi je potrebno malo vremena da se vratim u vrhunsku formu", kazao je Koljić nakon one ozbiljne povrede zbog koje je propao transfer u Njemačku, ne sluteći da će doći i druga povreda.

Inače, jednom je prilikom odabrao tri omiljena napadača.

“Moji najdraži napadači su Edin Džeko, Zlatan Ibrahimović i Ronaldo. Ne znam koliko se mogu upoređivati sa njima, ali mislim da vrhunski napadač mora imati malo od svakog od njih. Džeko je nevjerovatan igrač, vrhunski je čovjek, upoznao sam ga u reprezentaciji i želim ga naslijediti u reprezentaciji kada se oprosti. Nadam se da mogu zauzeti njegovo mjesto, ali je i dalje dug put do toga", rekao je prošle godine u jednom intervjuu.

Koljić je osvojio Kup Rumunije i Superkup Rumunije sa Craiovom, a za ovaj tim je na 102 utakmice postigao 33 gola i Rotaru je uvjeren da će se bh. napadač u potpunosti oporaviti i da će opet biti onaj stari.

27-godišnji napadač je ponikao u Ključu, zatim otišao u Sloveniju nakratko da igra za Triglav, a onda zablistao na bh. terenima u dresu Krupe. Bio je i u Borcu, da bi 2018. u zimu prešao u Lech Poznan.

Za Craiovu je potpisao u ljeto 2018. godine. Za reprezentaciju BiH upisao je četiri nastupa i definitivno bi sve bilo drugačije da nije imao te nesretne povrede posljednjih nekoliko godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.