Doktor koji je operisao Elvira Koljića tvrdi kako mu je propao transfer života

Imao mnogo problema s povredama

Doktor koji je operisao Elvira Koljića tvrdi kako mu je propao transfer života

E. Škorić

Bh. reprezentativac Elvir Koljić je u posljednje vrijeme više puta bio povrijeđen, a doktor koji ga je operisao otkrio je kakav je transfer propustio napadač rumunske Craiove.

Koljić se teško povrijedio u jesen 2020. godine u utakmici protiv Poli Iasijem. Povreda je došla u momentu kada je napadač bio u sjajnoj formi i zabijao golove gotovo svaku utakmicu. Nakon nekoliko pretraga, dijagnosticiran mu je prijelom fibule, pa je morao na petomjesečnu pauzu.

Nogometaš se mjesecima oporavljao, a njegov doktor ispričao je koliko je to sve bio kompleksan proces.

"Dolazio je kod nas šest mjeseci, šest sati na dan. Neki imaju više, neki manje sreće. Koljićeva povreda bila je izuzetno opasna, iako protivnički igrač nije imao namjeru da ga povrijedio. Bio je to jednostavno jedan kontakt u borbi za loptu tokom utakmice. Elvir je imao teško oštećenu lateralnu kost zgloba i sve ligamente zahvaćenog zgloba. Da se ta povreda dogodila prije 10 godina, ne bi nikada mogao da se vrati na teren. No, zahvaljujući tehnološkom napretku i implantatima koji se danas koriste, sportisti mogu da se vrate. Čak i sada šanse nisu 100 odsto", rekao je Bogdan Andrei, doktor koji se brinuo o operaciji Koljića.

Otkrio je da je propustio veliki transfer.

"Koliko znam, propustio je transfer. Čuo sam da je trebao da ode u Dinamo Kijev. Ima izuzetno jaku psihu. Imao je povrede i ranije, ali to je svačija sudbina. Mučila su ga i leđa, imao je problema i sa bedrima", dodao je Andrei, prenosi rumunski As.ro.

Ovaj 26-godišnji bivši napadač Krupe, Lecha, Borca, Triglava i Ključa ima četiri nastupa za A reprezentaciju BiH, a da nije bilo nesretnih povreda, vjerovatno bi taj broj bio mnogo veći.

U aktuelnoj sezoni Koljić je odigrao ukupno 28 mečeva i postigao je šest golova uz dvije asistencije za rumunsku ekipu Universitatea Craiova.

Top Komentari

Dinouz
Nakon dzeke, najbolji nas napadac sigurno, rodjeni talenat, nesto sto se nemoze nauciti al jbg treba u zivotu i malo srece....a elvir je nazalost nije imao...sigirno kapacitet za ligu petice....
5 1
Koljicfan
Igracina je kolja!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi