Najnesretniji član Zmajeva prolazi još jedan težak period

Koljić operisao koljeno

Najnesretniji član Zmajeva prolazi još jedan težak period

E. Škorić

Bh. napadač Elvir Koljić povrijedio se prije pet dana u porazu njegove Craiove na gostovanju kod Hermannstadta u 8. kolu rumunskog prvenstva.

Koljić nikako nema sreće i ponovo je doživio tešku povredu. Ovaj put stradala je tetiva koljena, pa je u 65. minuti napustio teren u duelu sa Hermannstadtom.

Kako javlja rumunski ProSport, Koljić je operisao tetivu koljena, koje ga mučio od ranije, ali nije isključeno da se na teren vrati do kraja ove godine.

Otkako je potpisao ugovor sa Craiovom, Koljić je propustio 66 utakmica zbog zdravstvenih problema. Inače, zbog raznih povreda van terena je bio čak 487 dana.

Bivši i povremeni reprezentativac naše zemlje je za rumunski tim odigrao 101 utakmicu u kojima je postigao 33 gola i upisao 13 asistencija. S klubom je osvojio Kup i Superkup Rumunije.

Koljić se može smatrati i najnesretnijim nogometašem BiH zbog silnih povreda, a zbog istih je propustio i "transfer života".

"Koliko znam, propustio je transfer. Čuo sam da je trebao da ode u Dinamo Kijev. Ima izuzetno jaku psihu. Imao je povrede i ranije, ali to je svačija sudbina. Mučila su ga i leđa, imao je problema i sa bedrima", rekao je jednom prilikom njegov doktor Bogdan Andrei.

Ovaj 26-godišnji bivši napadač Krupe, Lecha, Borca, Triglava i Ključa ima četiri nastupa za A reprezentaciju BiH, a da nije bilo nesretnih povreda, vjerovatno bi taj broj bio mnogo veći.

U aktuelnoj sezoni je do nesretne povrede upisao šest nastupa i ubilježio jednu asistenciju.

Top Komentari

Koljicfan
Jbg :( Brz oporavak kolja, steta...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi