Obuća i prvi pomoćnik Šćepanović

Biće zanimljivo već za vikend ispratiti ovu zanimljivu temu

Savez poslao važnu molbu klubovima, da li će pojedini treneri ispoštovati?

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Vjerovatno samo u bh. nogometu je moguće da trener izbjegavaju press konferencije, te poslije utakmica nerijetko sami donesu odluke da li će se pojaviti pred kamerama. Pojedini klubovi nerijetko pred kamere pošalje i pomoćne trenere koji uz svo poštovanje ipak ne trebaju biti ti koji će 'sedmoj sili' iznijeti svoje viđenje. Tome će se prema svemu sudeći stati u kraj.

Do kraja polusezone u Premijer ligi naše zemlje preostalo je još jedno kolo.

Klubovi Premijer lige ove sedmice dobili su važnu obavijest iz NS BiH i vrijedi vidjeti da li će isto ispoštovati. Naime, radi se o tome da nekoliko klubova poslije mečeva pred medije šalje trenere u stručnom štabu, a ne šefa struke.

“U cilju boljeg promovisanja Premijer lige, a shodno zaključku sa sjednice Komiteta za medije NS BiH oržane 03.11., molimo vas da u sklopu medijskih aktivnosti po završetku utamice izjave za predstavnike medije daje glavni trener vašeg kluba.

Podsjećamo vas da je članom 38. Propozocija takmičenja Premijer lige i završnice Kupa BiH, a koji se odnosni za medijske kativnosti, između ostalog propisano da izjave na press konferenciji po završetku utakmice daju glavni treneri ekipa. Smatramo da na ovaj način možemo dati doprinos, ne samoj daljoj afirmaciji i popularizaciji takmičenja, nego i promociji svih klubova Premijer lige“, stoji u pismu koje je klubovima Premijer lige uputio generalni sekretar NS BiH Adnan Džemidžić.

Treba istaći da je klubovi skoro većinom poštuju da se pred medije pojave glavni treneri, no to nije slučaj kada je u pitanju NK Široki Brijeg i FK Sarajevo.

Gotovo redovno na press konferenciji ispred FK Sarajevo poslije meča se pojavi Vučina Šćepanović prvi pomoćnik Emira Obuće, a gotovo nikako u javnosti nema ni šefa struke NK Široki Brijeg Ivice Barbarića.

Priliku u obraćanju medijima redovno dobijaju njegovi pomoćnici, prvi, a nerijetko i drugi.

Da li ćemo već za vikend pred kamerama vidjeti Obuću i Barbarića, ostaje nam da vidimo.

Susreti 19. kola biće odigrani za vikend, po tri u subotu i nedjelju.

U subotu od 13 sati u Mostaru igraju Velež i Sloga Doboj, dok su od 17 sati na programu dva meča. Široki Brijeg će ugostiti Tuzlu City, a Željezničar Posušje.

U nedjelju program od 13 sati otvaraju Leotar i Sarajevo, te Sloboda i Igman.

Za kraj veliki derbi. Od 17 sati Zrinjski dočekuje banjalučki Borac.

Raspored 19. kola Premijer lige:

Subota:

FK Velež – FK Sloga Doboj

NK Široki Brijeg – FK Tuzla City

FK Željezničar – HŠK Posušje

Nedjelja:

FK Leotar – FK Sarajevo

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda – FK Igman

HŠK Zrinjski – FK Borac

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.