Tenzije u Gabeli: Igrač u suzama, žestoke psovke i verbalni dueli
FOTO: A. Čaušević

Vatreno je bilo u hercegovačkom duelu

Tenzije u Gabeli: Igrač u suzama, žestoke psovke i verbalni dueli

Haris Zilić

Vikend u Premijer ligi BiH počeo je pravom poslasticom. Hercegovački duel Veleža i Širokog u 18. kolu koji je odigran u Gabeli završen je rezultatom 4.4. Velež je imao prednost na poluvremenu od 3:0, u drugom poluvremenu su imali i 4:1, međutim Široki se nije predavao i na kraju su uspjeli doći do boda.

Pored golijade i lijepih poteza na terenu na stadionu u Gabeli bilo je dosta tenzija.

Na tribinama je bila jedna grupica gledatelja iz Širokog Brijega koji su bili bez klupskih obilježja, bodrili su svoj tim, a jedan od predstavnika Širokog u svečanoj loži je burno komentarisao dešavanja na terenu uz nekoliko psovki što je izazvalo revolt kod navijača Veleža. Ubrzo je reagovala prisutna policija te je predstavnika Širokog odstranila sa stadiona.

Nove tenzije desile su se u finišu utakmice.

Nakon oštrog starta fudbalera Veleža nad Valinčićem sudija Mulhasanović se nije oglasio što je dodatno razljutilo trenera gostiju Ivicu Barbarića.

Valinčić je u suzama ležao pored terena na medicinskim nosilima, a uz pomoć ekonoma Širokog napustio je teren u Gabeli gdje nije mogao izdržati očiglednu bol.

Oglasi

Obzirom da je Široki izvršio sve izmjene nakon povrede Valinčiča morali su meč završiti sa igračem manje.

To nije sve. Po završetku susreta vatreno je bilo na terenu, zatim i pri ulasku u tunel.

Trener Barbarić se nije mogao pomiriti sa činjenicom da nije bilo faula nakon žestokog prekršaja nad Valinčićem pa je ušao u oštru raspravu sa sudijom Mulhasanovićem. Bilo je teških riječi, a glavnom sudiji je ček prijetio i prstom.

Vidno iznervirani trener Širokog je pri ulasku u tunel stadiona imao novi verbalni okršaj ovaj put sa navijačima Veleža kojima je uputio niz psovki.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno će biti dosta posla za Disciplinsku komiisju NFSBiH koja će morati dobro istražiti dešavanja u Gabeli. 

Na kraju dodajmo da su u redovima domaćina imali mnogo prigovora na suđenje. Prije svega zbog dosuđenog drugog penala za goste kada je glavni sudija koji je bio tri metra od događaja dosudio faul pa onda na asistenciju pomoćnog sudije pokazao na bijelu tačku, te poništenog pogotka Veleža zbog ofsajda kod rezultata 4:3, iako se prema dostupnim snimcima čini da Ovčina nije bio nedozvoljenoj poziciji.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Seoski i seljacki derbi
2 10
Ljacmu1
Husnić nije naivac nego kriminalac. On i Šoše su htjeli otjerati Hasića prije Vice. Dovođenje poznatog mutikaše Osima je samo nastavak. Današnji Veležovi navijači su priglupi jer njima je i dan-danas Pika Ćemalović najveći problem.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti