FOTO: A. Čaušević

Pred utakmicu protiv Sloge

Samir Radovac se oprostio od FK Velež

Haris Zilić

FK Velež u ovim trenucima igra meč 19. kola Premijer lige BiH protiv Sloge. Susret se igra u Gabeli na terenu koji je u groznom stanju. Stadion više liči na bazen nego na fudbalski teren.

Prije utakmice bila je i mala svečanost u redovima Veleža.

Od mostarskog kluba oprostio se Samir Radovac, sjajni veznjak je odlučio da napusti mostarski tim u kojem je pružao odlične partije.

Radovac je imao ove sezone dosta problema s povredama zbog čega je odigrao tek četiri utakmice u dosadašnjem dijelu i tek nedavno se ponovo vratio u trenažni proces.

Ovaj 26-godišnji veznjak odigrao je meč u Kupu BiH na gostovanju kod TOŠK-a kada je ušao na teren u finišu utakmice,a za Radovca bila i posljednja utakmica u dresu mostarskog kluba.

   Samir Radovac se oprostio danas od navijača Veleža nakon što je raskinuo ugovor s mostarskim klubom FOTO: A. Čaušević

Radovac je nakon svega odlučio da se oglasi na Instagramu i nešo ranije potvrdio je da napušta Velež nakon prvog dijela sezone.

"Dragi navijači i simpatizeri FK Velež. Mnoge pogrešne informacije kruže vezano za moj status. Želim vas obavijestit da je po insistiranju kluba potpisan sporazumni raskid ugovora i da po završetku polusezone više neću biti igrač FK Velež", napisao je Radovac i dodao:

"Klub je bez pregovora o nastavku saradnje ili drugim modelima eventualnog rastanka odlučio da mi uruči prijedlog raskida. Poštujem odluku kluba i koristim priliku da se svima zahvalim na lijepoj saradnji, koja će s moje strane i tako okončati".

U dresu Veleža Radovac je odigrao ukupno 76 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio da zabije devet golova i upiše sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je jedan od lidera ekipe koja je nakon 33 godine čekanja izborila s Veležom igranje u Evropi, te je prošle sezone s mostarskim klubom uspio da osvoji trofej osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

U mostarski klub bivši fudbaler Sarajeva stigao je 2020. godine, to je za njega bio pvoratak u Premijer ligu BiH nakon epizode u Grčkoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.