Premijer liga BiH kao zagrijavanje za Mundijal: Hercegovina i Grbavica danas u centru pažnje
FOTO: T. Hebib

Najava 19. kola

Premijer liga BiH kao zagrijavanje za Mundijal: Hercegovina i Grbavica danas u centru pažnje

H. Zilić

Premijer lige Bosne i Hercegovine stigla je do kraja kada je u pitanju jesenji dio sezone. Ovaj vikend nam donosi mečeve 19. kola nakon čega ide zimska pauza. Zanimljivo je i to da je Premijer lige BiH jedna od rijetkih u svijetu koja će imati redovno kolo za vikend kada se otvara Mundijal u Kataru.

Subotnji program nam donosi tri duela i dosta uzbuđenja u najavi.

Velež će od 13 sati u Gabeli dočekati Slogu i Rođeni će tražiti tri boda s kojima bi otišli na mirnu zimsku pauzu i na proljeće lovili pozicije koje donose Evropu. Sa druge strane, svaki pozitivan bod je od velikog značaja fudbalerima Sloge u borbi za opstanak.

Od 17 sati gledamo dva duela.

Fenomenalni Široki Brijeg pred svojim navijačima dočekuje Tuzla City koji je u užasnoj formi. Tim sa Pecare ima priliku da trijumfom zapečati sjajnu jesen i na zimsku pauzu ode kao jedan od kandidata za titulu.

U istom temrinu od 17 sati Željezničar će dočekati Posušje i tražiti tri domaća boda koja bi ih preko zime učvrstila na pozicijama koje na kraju sezone garantuju plasman u Evropu. Posušake očekuje borba za opstanak tako da svaki pozitivan rezultat na Grbavici bio bi od velikog značaja.

Oglasi

Ovaj duel najavili su iz FK Željezničar na jučerašnjoj press konferenciji pomoćni trener Haris Alihodžić i vezista Nedim Mekić.

"Očekuje nas teška utakmica, neugodan protivnik. Svi dobro znamo da smo izgubili na Grbavici, pa smo i dužni našim navijačima koji slave 35. rođendan. Sigurno će doći u velikom broju, te ovom prilikom pozivam sve navijače i sve ljubitelje fudbala da dođu od 17 sati na Grbavicu. Posušje je dobra ekipa, imaju Bobana i Jovića, dobri su napadači. Ipak, ja se nadam da ćemo pobjedom završiti polusezonu“, rekao je Alihodžić.

Mi smo se spremali, imali su vikend duže da se spremimo, a svi su spremni osim kažnjenog Santosa, te povrijeđenih Gasala i Vege“, dodao je Alihodžić.

"Sa nova tri boda želimo ostati u samom vrhu. Mi imamo najpovoljniji raspored u nastavku sezone. Tu je zaostali meč sa Sarajevo, te dueli sa Igmanom, Slobodom i Slogom. Naravno da očekujemo najbolji rezultat“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi se uvijek postavimo kao favoriti, a navijačima ovim putem čestitam rođendan. Specijalan poziv da dođu znamo da ne treba, nadam se da ćemo im se odužiti novom pobjedom“, dodao je Mekić.

Zanimljivo je i to da za Željezničar ovo neće biti posljednja utakmica u godini. Naime, Plavi će 23. novembra u goste Vardaru iz Skoplja, a zatim 29. novembra ugostiti turski Konyaspor na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMoVe
Zagrijavanje za Mundijal čuj, pa valjda za Mundial!! Koji delegat ovo piše..??
0 3
Zaccheroni
Ja sam uzeo 5 metara drva za svaki slucaj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi