Ofanzivac Plavih odavno povrijeđen

Hamza Gasal otputovao u Finsku na operaciju, pauzirat će duži period

Edmir Škorić

Mladi ofanzivac Željezničara Hamza Gasal otputovao je u Finsku gdje će biti operisan i pauzirat će oko četiri mjeseca.

Zimsku pauzu Gasal je iskoristio za odlazak na operativni zahvat, tako da bi se mogao oporaviti tokom drugog dijela sezone i ponovo zaigrati.

"Hamza Gasal će nakon učinjene kompletne dijagnostike te konsultacija sa vodećim stručnjacima u oblasti sportskih povreda biti podvrgnut operativnom liječenju rupture proksimalne tetive rectusa femorisa lijeve natkoljenice. Operativni tretman je planiran da se obavi u utorak kod dr. Lasse Lempainena, u finskom gradu Turku. Očekivani oporavak je oko četiri mjeseca", objavio je danas FK Željezničar.

Gasal je ove sezone odigrao samo sedam utakmica u Premijer ligi i postigao je tri gola. Iz Akademije Sarajeva došao je na Grbavicu 2019. godine i vrlo brzo postao važan član seniorskog tima Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladi bh. reprezentativac je posljednji put igrao 31. avgusta u pobjedi na Posušjem, te je od tada izvan terena.

Zbog povreda je propustio duele sa Igmanom, Sobodom, Slogom, Leotarom, Zrinjskim, Širokim, Veležom, Tuzlom, Borcem i ovaj posljednji s Posušjem na Grbavici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.