Vardar za 75. rođendan savladao Željezničar u Skoplju

Sjajna atmosfera na stadionu

Vardar za 75. rođendan savladao Željezničar u Skoplju

S. Mlaćo
U prijateljskom meču u Skoplju povodom 75. rođendana FK Vardar snage su večeras odmjerili istoimeni klub i FK Željezničar Sarajevo (2:0).

Sve je proteklo u svečanoj atmosferi, gosti su dobili ovacije, a domaći navijači koji su slavili 35. rođendan napravili su pravi spektakl.

Na samom startu početno ispitivanje snaga, mreže su mirovale,  a vrijedi izdvojiti priliku Haračića za Željezničar.

Domaći pred sami kraj prvog dijela dolaze do prednosti. Strijelac je bio Filip Janevski.

Željezničar mnogo aktivniji u nastavku, tražili su Plavi sa Grbavice izjednačujući pogodak, a vrijedi istaći udarac Šehića, da bi uzvratili i domaći, no Muftić je spasio svoju mrežu.

U 69. minuti korner za Željezničar, Cocalić sjajno skače, no nije se zatresla mreža Vardara čiji su navijači zaista pravili spektakularnu atmosferu od prve minute.

Oglasi

Nakon toga veliku grešku golmana Vardara ne koristi Dženis Beganović koji nije pogodio praznu mrežu domaćina. Domaći su to kaznili u 74. minuti kada Partalk ispred Galića i Hajdarevića pogađa za veliko slavlje cijelog stadiona.

Ostalo je 2:0 i domaći su mogli biti sretni i zadovoljni što su obradovali svoje vjerne navijače, dok je Željezničar ponovo potvrdio da ima velike probleme u realizaciji, a nekoliko nogometaša definitivno je potvrdilo da nema kvalitet za tim koji se želi boriti za sami vrh tabele i u svakom meču ići na pobjedu. Pojačanja su svakako potrebna, ponajviše u napadu, ali i na poziciji lijevog beka, te na krilnim pozicijama, s obzirom da šef struke Edis Mulalić zaista imao veoma kratak roster.

Plavi sa Grbavice već narednog vikenda igraju novi prijateljski meč, a rival će na Grbavici biti turski Konyaspor.

FK Vardar se trenutno takmiči u Drugoj ligi Makedonije, dok je Željezničar polusezonu u Premijer ligi BiH okončao kao četvrtoplasirani.

Prijateljski meč:

FK Vardar Skoplje – FK Željezničar Sarajevo 2:0

FK Željezničar je nastupao u sastavu: Galić, Cocalić, Hajdarević, Mamić, Hodžić, Mekić, Subašić, Bekrić, Santos, Haračić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vertalessa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 3
DV69
Mislim da Dzenis ima explicitne snimke od Edisa, nema drugog objašnjenja zasto igra. Ovo je strasno
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi