Horde zla učestvovale u neredima u Širokom Brijegu, sedmorica uhapšena u Mostaru

Edmir Škorić

U Širokom Brijegu je sinoć nakon ponoći došlo do incidenta, a u njemu su učestvovali navijači Sarajeva, Horde zla. Sedmorica su uhapšeni tokom noći u klubu navijača FK Velež - Red Army u Mostaru, potvrđeno je portalu Klix.ba.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić je za Klix kazao da su navijači FK Sarajevo narušavali javni red i mir u Širokom Brijegu i oštetili dva putnička motorna vozila.

"U Mostar su otišli u Klub Red Army u Fejićevoj ulici gdje ih je policija pronašla i prepoznala po registarskim oznakama. Lišeni su slobode njih sedmero, svi iz Sarajeva. Utvrđeno je da su članovi navijačke grupe Horde zla i u četiri sata su predati u policijsku stanicu u Širokom Brijegu na daljnje postupanje", kazao je Marić za Klix.ba.

Kod uhalpšenih navijača pronašli su veće količine suzavca, hladnog oružja, između ostalog nož te više teleskopskih i drvenih palica.

Navijači Sarajeva su u jako lošem odnosu sa navijačima Širokog Brijega, naravno zbog dešavanja u prošlosti i ubistva navijača Vedrana Puljića u oktobru 2009. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.