Mersudin Ahmetović je sinoć u dvije objave mnogo toga rekao

Da li je vrijeme za kraj?

Mersudin Ahmetović je sinoć u dvije objave mnogo toga rekao

E. Škorić

Prošlog ljeta Mersudin Ahmetović potpisao je novi ugovor sa Sarajevom na još dvije godine, odnosno do ljeta 2023. godine, ali izgleda kao da će se nekoliko mjeseci ranije rastati sa klubom.

Ahmetović je mnogo toga dao Sarajevu i jako je cijenjen na Koševu. Dobija pohvale za svoje nastupe i sada kada su uglavnom svi pod žestokim kritikama zbog očajne sezone.

"Nikada ne možete reći da negdje dolazite na duži peirod. Morate raditi maksimalno i biti posvećeni svom radu. Tako sam radio i u Sarajevu, takav sam bio kroz čitavu karijeru, a u junu će punih pet godina kako sam u ovom klubu", rekao je Ahmetović prošlog ljeta kada je ponosno stavljao potpis na novi ugovor.

On je u Sarajevo došao u ljeto 2016. godine, a sa Bordo klub je osvojio dvije titule prvaka i dva naslova u Kupu BiH.

Također, bio je i najbolji strijelac prvenstva te proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH.

Prije Sarajeva igrao je za Slobodu u Tuzli, gdje je i ponikao, a u međuvremenu još nastupao za Rostov, Volgu, Salyut i Zhetsyu.

Oglasi

Sinoć je na Instagramu podijelio dvije priče koje bi mogle da znače i oproštaj od Sarajeva. U prvoj je stavio sliku i podjetio na dan kada je tek stigao: "Tako je počelo ostalo znate", napisao je.

Prva objava na Instagram storyju

Potom je objavio video sa Koševa kada mu sa tribina skandiraju dok napušta teren.

Trenutak kada napušta Koševo uz velike ovacije

Ahmetović je bio jako bitan igrač za Sarajevo proteklih šest godina, ali ušao je u pozne godine, možda se i potrošio, pa odlučio da ode, ili je samo bio emotivan protekle večeri i htio da podijeli osjećaje prema klubu.

U svakom slučaju, saznat ćemo ubrzo šta je iskusni napadač odlučio. Što se tiče Sarajeva, peto mjesto na tabeli na polusezoni je svakako rezultat koji niko nije očekivao, zbog čega će uslijediti brojne promjene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi odlasci su se već dogodili, a među prvima su Koševo napustili Makedonac Vlatko Drobarov i bh. napadač Nardin Mulahusejnović, dok je prethodno klub napusto i Rijad Kobiljar, a Emir Hadžić više nije sportski direktor kluba.

Imaće vremena u Sarajevu da poprave neke stvari, pošto nam se Premijer liga vraća tek krajem februara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VenamaHrabrih
Merso ima fantastične radne navike. Klub mu treba obezbijediti školovanje i specijalizaciju na nekoj stranoj trenerskoj akademiji. Onda ga vratiti u Sarajevo i promovirati u prvog trenera kluba. Zaslužio je.
12 1
King_Kenny
...ovaj covjek je jos uvijek jedan od najboljih igraca u ekipi...ima tu drugih kandidata kojih se treba rjesavati...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi