Kaže da su Argentinci dominirali

Australcima se neće baš svidjeti ono što je rekao Messi nakon utakmice

Endin Čaušević

Argentina je večeras pobijedila Australiju sa 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, a junak Gaučosa je i ovaj put bio Lionel Messi koji je odigrao spektakularnu utakmicu.

Argentici su uspjeli da opravdaju ulogu favorita u večerašnjoj utakmici i pobijede Australiju sa 2:1 iako su strahovali u posljednjim sekundama utakmice kada su Australci imali zicer za poravnanje rezultata i produžetke.

Junak večerašnje pobjede Argentine je već tradicionalno Lionel Messi koji je odigrao fantastičnu utakmicu.

Messi je u 35. minuti uspio da zabije sjajan pogodak za 1:0, a u drugom poluvremenu je "letio" po terenu i kreirao je nekoliko velikih prilika za Lautara Martineza koji se obrukao svojim promašajima.

To je žestoko moglo koštati Argentinu u posljednjim sekundama kada je Australija imala zicer preko Garanga Koula, ali je Emiliano Martinez to nevjerovatnom odbranom zaustavio i spasio Argentince.

Nakon utakmice Messi se osvrnuo kratko na večerašnju pobjedu protiv Australije i poručio je da je Argentina zasluženo u četvrtfinalu jer Australci nisu ništa posebno uradili osim te šanse u zadnjim sekundama.

"Odlično smo kontrolisali utakmicu. Osim te šanse i odbrane Martineza na kraju oni nam uopšte nisu ni zaprijetili. Ovo je bila borbena i fizički zahtjevna utakmica. Veoma sam sretan zbog pobjede i novog koraka kojeg smo napravili", rekao je Messi nakon utakmice što se sigurno Australcima neće svidjeti.

Kapiten reprezentacije Argentine na kraju je zasluženo dobio i titulu najboljeg igrača večerašnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za Messija ovo je bio treći gol na Mundijalu u Kataru, a ukupno deveti u karijeri na ovom velikom takmičenju.

Također, treba istaći da je Messi večeras protiv Australije upisao svoj 1000. nastup u karijeri, ali i da je tek večeras zabio svoj prvi gol u karijeri kada je u pitanju nokaut faza Svjetskog prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.