Lautaro nakon ovog neće mirno spavati: Svi su u nevjerici posmatrali šta radi čovjek
Argentinski napadač je u jako lošoj formi i to pokazuju neiskorištene šanse (Foto: Screenshot)

Promašaji ga mogli skupo koštati

Lautaro nakon ovog neće mirno spavati: Svi su u nevjerici posmatrali šta radi čovjek

Midhat Šljivak

Lautaro Martinez lako je mogao postati tragičar reprezentacije Argentine u meču osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Australije jer je promašio dvije zaista nevjerovatne šanse.

Lautaro Martinez je trebao biti prvi napadač Argentine na ovom Svjetskom prvenstvu, ali mu je mjesto uspio uzeti Julian Alvarez, koji je i večeras postigao pogodak u pobjedi Gaučosa od 2:1 nad Australijom.

Dok Alvarez svoje šanse koristi, Lautaro s druge strane promašuje čiste zicere i nije nikakvo čudo što je preselio na klupu za rezerve.

Nakon duela protiv Australije neće mirno spavati. Mogao je davno završiti utakmicu, ali je uspio promašiti dvije velike šanse.

Oba puta ga je fenomenalno uposlio Lionel Messi. Napadač Intera je prvo zapucao loptu daleko od gola, a zatim mu je udarac skinuo Matthew Ryan.

Posebno je veliki promašaj prva situacija kada je loptu zapucao daleko od gola. OVDJE pogledajte tu situaciju.

Oglasi

U drugoj situaciji ga je zaustavio Ryan, ali napadač njegovog kalibra jednostavno mora rješavati ovakve situacije. OVDJE pogledajte tu situaciju.

Argentina na kraju ipak prolazi dalje. Pored Messija i Alvareza za to se mogu zahvaliti golmanu Emilianu Martinezu koji je spektakularnom odbranom u posljednjim sekundama spasio svoju reprezentaciju.

Gaučosima u četvrtfinalu slijedi uvjerljivo najteži izazov u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva i susret s Nizozemskom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ono što je sasvim sigurno je to da će Argentina ovakve situacije morati da realizuje ako želi da se bori za sami vrh na prvenstvu svijeta.

Lautara je večeras napustila sreća, pa je ostao na 21 postignutom golu u 44. nastupu za nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi