Izazvala bijes Kosovara

Zana je jedina osudila Xhakin potez i nazvala ga sramotom, a onda joj se život pretvorio u pakao

Edmir Škorić

Albanska novinarka s Kosova Zana Avdiu reagovala je zbog geste Granita Xhake koji je srpskim nogometašima pokazao svoje međunožje.

Granit Xhaka bio je u centru pažnje utakmice Švicarska – Srbija (3:2). On je imao obračune sa srbijanskim igračima i navijačima, koje je očito uspijevao da isprovocira, mada je i sam u nekim trenucima djelovao tako.

U jednom trenutku Xhaka se uhvatio za međunožje i usmjerio se prema klupi Srbije, a njegovu gestu je novinarka Zana Avdiu okarakterisala sramotnom.

“Čin Granita Xhake je sramotan. Nasilnički čin. A nesreća je što niko nije otišao a da nije podijelio tu fotografiju. Dakle, nulti nivo, u nekoj našoj državi!", napisala je Avdiu.

Nakon toga, uslijedile su brojne uvrede i prijetnje smrću, što je otkrio advokat Arianit Koci.

"Možda možemo da se ne slažemo sa njom, ali ovakve prijetnje su nedopustive u civilizovanom društvu. Sa druge strane, javni prokazi uslovljavaju još veće prijetnje, poručio je Koči.

Dobila je mnoštvo ružnih komentara i prijetnji, a neki su bili zaista jezivi i odnose se na neke užasne stvari iz prošlosti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ona se kasnije pokušavala malo opravdati, kazala je da jednostavno nije trebalo dopustiti Srbima da isprovociraju Xhaku i Shaqirija, dok većina drugih u Albaniji i na Kosovu smatraju da je to zapravo nešto što samu pobjedu čini još posebnijom.

Podsjećanja radi, Švicarska je dobila sa 3:2 Srbiju i plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva, a u borbi za četvrtfinale sutra će se sastati sa selekcijom Portugala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.