FIFA je već donijela odluku o Granitu Xhaki
Švicarski fudbaler izazvao je ponovo veliku pažnju među evropskim medijima (Foto: EPA)

Srbi će biti bijesni

FIFA je već donijela odluku o Granitu Xhaki

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) neće pokretati postupak protiv reprezentativca Švicarske Granita Xhake (30) zbog dešavanja na utakmici Svjetskog prvenstva protiv Srbije i dresa s prezimenom Jashari u kojem se pojavio na terenu u slavlju nakon odigrane utakmice.

Granit Xhaka imao je nekoliko zaista žestokih reakcija na utakmici protiv Srbije, a ljude u ovoj zemlji posebno je uvrijedio dres s prezimenom Jashari kojeg je obukao nakon utakmice.

U Srbiji su uvjereni da je na taj način 30-godišnji veznjak odao počast osnivaču Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ademu Jashariju, ali Xhaka je to odmah negirao.

Dres podrške bio je za fudbalera Ardona Jasharija kojem je obećao da će nositi njegov dres nakon utakmice.

"Nema nikakve političke pozadine. Ardon je dio našeg tima i mnogo vremena provodimo zajedno. Često traži savjete od mene i obećao sam mu da ću nositi njegov dres", poručio je Xhaka.

Oglasi

Granit Xhaka neće imati posljedica zbog dresa. Svjetska fudbalska federacija (FIFA) neće pokretati postupak protiv Švicarca.

"Granit Xhaka vjerovatno će proći bez ikakve kazne zbog dresa kojeg je nosio nakon meča protiv Srbije. FIFA je spremna prihvatiti njegovo objašnjenje da je obećao kolegi Ardonu da će nositi njegov dres ako Švicarska pobijedi i da dres nema nikakve veze s nekadašnjim liderom OVK Ademom Jasharijem", pišu engleski mediji.

Nije se zaustavio samo na hvatanju za međunožje: Zbog ovih riječi Srbi su bili spremni na sve

Granit Xhaka ponovo je glavna tema među medijima u Srbiji, a razlog je ono što je radio na terenu u utakmici na Svjetskom prvenstvu i definitivno će on zauvijek ostati omražena ličnost u ovoj zemlji.

Granit Xhaka je čovjek o kojem se u Srbiji i dalje priča. Njegov nastup protiv Srbije bio je sjajan na terenu, ali se ponovo potrudio da maksimalno isprovocira igrače ove selekcije.

Xhaka je imao brojne žestoke duela s igračima Srbije, a u jednom trenutku se pored klupe uhvatio za međunožje.

Oglasi

To je igrače Srbije razbjesnilo. Pokušali su ući u teren i obračunati se s Xhakom, ali srećom to se nije desilo jer bi sigurno nastao veliki skandal.

Nije Xhaka samo hvatanjem za međunožje isprovocirao srpske navijače. Učinio je to i riječima i odlučio je uputiti sočnu psovku na albanskom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Je**m li vam mater u p***u", poruka je koja je dodatno razbjesnila Srbe, a nakon svega je rezervni golman Predrag Rajković dobio žuti karton.

Xhaka je u samom finišu meča imao i žestok duel s Nikolom Milenkovićem. Nastao je pravi haos i jednostavno večeras švicarski fudbaler nije mogao proći bez žutog kartona.

Promo

Top Komentari

user1631535998
OJ KOSOVO KAKO SI MI DRAGO TI SI JEDNO VELKO ALBANSKO BLAGO . ZEMLJA TI SI MALA ALI VRLO JAKA ZIVIO 100 GODINA TVOJ JUNAK XHAKA
8 1
King_Kenny
...bolje im je nek sute i poklope se usima,koliko su prekrsaja do sad napravili davno su trebali biti suspendovani iz svih takmicenja...vazda neka sranja sa njima...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi