U teškoj saobraćajnoj nesreći

Poginuo bivši trener Sarajeva Miodrag Ješić

Edmir Škorić

U saobraćajnoj nesreći na putu Ruma-Jarak poginuo je Miodrag Ješić, bivši trener FK Sarajevo.

Nekadašnji trener brojnih klubova, između ostalih i Sarajeva, poginuo je nakon stravične saobraćajne nesreće.

Ješić je bio igračka legenda Partizana, a bordo tim je vodio u sezoni 2015/16.

Karijeru počeo je u Žarkovu, nakon čega je vrlo uspješno nastupao pet godina u redovima Partizana. Uslijedio je prelazak u Tursku gdje je igrao za Trabzon i Altay, prije nego što je 1994. godine završio karijeru.

Kao trener je vodio i mnoge timove, nama najpoznatiji po angažmanu u Sarajevu, bio je u i Partizanu, potom Budućnosti, CSKA Sofiji, a radio je i u Africi te u brojnim azijskim ekipama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko je bila teška saobraćajna nesreća u kojoj je Ješić učestvovao, najbolje pokazuje fotografija slupanog automobila kojim je upravljao pokojni Ješić. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.