Zekić jasno i glasno rekao šta ima o Sarajevu, a to bi moglo značiti samo jedno
Foto: Screenshot

Neće na Koševo

Zekić jasno i glasno rekao šta ima o Sarajevu, a to bi moglo značiti samo jedno

E. Ganibegović

FK Sarajevo u potrazi je za novim trenerom koji bi Bordo tim predvodio u proljetnom dijelu sezone. Možda se ne zna ko će biti novi trener, ali zna se ko neće - Zoran Zekić. 

Trenutno je pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a FK Sarajevo je bez trenera.

Feđa Dudić je digao sidro nakon ispadanja u šesnaestini finala Kupa BiH od NK Čelik, a privremeno je ekipu vodio Emir Obuća.

Tim s Koševa sada je u potrazi za novim trenerom, a imena koja se najviše spominju i povezuju sa Sarajevom su Zoran Zekić i Robert Prosinečki.

Trenutno je Prosinečki najozbiljniji kandidat, s obzirom na to da je Zekić potvrdio da ostaje u Slaven Belupu.

"Tu sam. Ne idem nigdje. Upita ima dosta, bilo je tri ponude u ovom periodu. Tu sam, mogu samo reći da je to plod našeg rada i svih ljudi u klubu, da ipak se nešto prepoznaje. To je normalan tok, životni, fudbalski.

Bit će toga još, za sada sam tu. Nisam ja o tome ni razmišljao, niti sam razgovarao. Ako neko zove, samo sam se zahvalio, nisam pregovarao", kazao je Zekić.

Dio na kojem o tome govori možete čuti na 07:45 priloženog videozapisa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prosinečkog što se tiče, on je bez kluba još otkad je napustio slovenačku Olimpiju, a osim s FK Sarajevo povezuje se s FK Novi Pazar.

Sarajevo je imalo jaku lošu polusezonu i završilo je tek na petom mjestu s 25 bodova, a vidjet ćemo može li ih Prosinečki ili neko drugi odvesti u Evropu, jer je titula miljama daleko. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barbossa
Šteta, za Prosinečkog je što se tiče trenerskog posla Guardiola.
1 1
Krivaja Zavidovići
Zekić je dobar trener, ali volio bih da vidim "Decembarskog" u našoj ligi...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi