Dolazak Prosinečkog na klupu Sarajeva znači i povratak bivšeg bh. reprezentativca?

Hrvatski stručnjak najozbiljniji kandidat za preuzimanje klupe tima sa Koševa

Dolazak Prosinečkog na klupu Sarajeva znači i povratak bivšeg bh. reprezentativca?

H. Zilić

FK Sarajevo će u drugi dio polusezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ući sa novim trenerom. Nekoliko imena se povezuje sa Bordo tim, kao što su Zekić, Kodro, ali čini se da je najbliži klupi Sarajeva bivši selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki.

Prosinečki se dosta spominje posljednjih dana kao ozbiljan nasljednik Feđe Dudića na kormilu Bordo tima koji iza sebe ima veoma loš jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Eventualan dolazak Prosinečkog u FK Sarajevo bi mogao značiti i povratak bivšeg bh. reprezentativca na Koševo.

Navodno bi sa Prosinečkim stigao i Elvis Sarić koji je upravo igrama u bordo dresu skrenuo pažnju na sebe, postao reprezentativac Bosne i Hercegovine, a kasnije ostvario i transfer u Suwon, zatim Al Ahli, nosi je jedno vrijeme i dres hrvatske Gorice, a trenutno je ponovo član korejskog Suwona.

Za reprezentaciju naše zemlje Sarić je skupio 19 nastupa i postigao jedan pogodak.

Što se tiče Prosinečkog on je od ljeta slobodan trener nakon što je raskinuo ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane, a radio je još kao trener Kayserispora, Crvene zvezde, Denizlispora, dok je kao selektor vodio reprezentaciju Azerbejdžana. Trenersku karijeru počeo je kao pomoćni trener hrvatskom bivšem selektoru Slavenu Biliću.

Oglasi

Imao je Robi još bolju igračku karijeru nastupajući za Dinamo, Zvezdu, Real Madrid, Barcelonu, Portsmouth, Standard, Olimpiju, Zagreb...

Kada je u pitanju FK Sarajevo i novi šef stručnog štaba mnogo toga će biti jasnije u narednim danima.

Ko god preuzme Sarajevo imat će težak zadatak, da dobro spremi ekipu preko zime i što prije izvuče iz krize u kojoj se nalazi, posebno rezultatske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je imalo jaku lošu polusezonu i završilo je tek na petom mjestu premijerligaške tabele sa 25 bodova.

Podsjetimo sezonu je na klupi počeo Feđa Dudić, a naslijedio ga je Emir Obuća, koji je privremeno radio kao trener prvog tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...daj Kodru koji ce nam djavo ova debela neznalica...
7 1
plemic
poslje prosinečkog, petev ,,,
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije