Ljudski potez

Pickford nije dao kamermanu da snima "najtužniju scenu Svjetskog prvenstva"

Edmir Škorić

Engleska se oprostila od Svjetskog prvenstva, pošto ju je Francuska u četvrtfinalu pobijedila sa 2:1.

Imali su Englezi velika očekivanja od turnira u Kataru, no razočarano se vraćaju kući osam dana prije finala. Domet im je bio plasman među osam najboljih, a aktuelni svjetski prvak, Francuska, pokazao se kao prevelik zalogaj za momčad Garetha Soutghatea.

Francuze su do pobjede vodili Tchouameni i Giroud, dok je jedini gol za Englesku dao Harry Kane iz penala u 54. minuti, ali je napadač Tottenhama u 84. minuti promašio udarac s 11 metara za izjednačenje.

Kada je sudija odsvirao kraj, engleski reprezentativci su "umirali" od tuge, bacali se na pod, a najgore je bilo upravo Kaneu, koji je djelovao slomljeno.

Kamerman je krenuo upravo prema Kaneu da snimi "najtužniju scenu Svjetskog prvenstva", ali se golman Jordan Pickford ispriječio i zatražio da se ne snimaju ti detalji.

Pickford je postupio kolegijalno i ljudski, želio je da svijet ne gleda uplaganog kapitena...

Pred Englezima su dani tugovanja, ali ova nacija se već navikla na teške i bolne poraze na velikim turnirima. Na titulu prvaka svijeta čekaju još od 1066. godine.

Igrali su finale Eura 2020., ali su poraženi od Italije, a u Rusiji 2018. godine zauzeli su četvrto mjesto. Prije toga su u Brazilu 2014. ispali u grupnoj fazi.

Za razliku od Engleza, Francuzima ide puno bolje. Ova reprezentacija sada će na megdan senzacionalnom Maroku, a u eventualnom finalu ide na Argentinu ili Hrvatsku.

Polufinalni mečevi igraju se u utorak i srijedu od 20 sati, a veliko finale je na programu 18. decembra. Dan ranije, odnosno u subotu, odigraće se duel za treće mjesto.

Legenda se oglasila nakon eliminacije Engleske: Niko nije očekivao te riječi

Po završetku utakmice oglasio se legendarni Gary Lineker.

Lineker je istakao kako je mladi tim Engleske odigrao odlično prvenstvo i da nije sramota izgubiti ovakvu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Još jedna srceparajuća utakmica, ali nije sramota izgubiti od odlične reprezentacije Francuske", napisao je Lineker na svom Twitter profilu i dodao:

"Čestitam Francuzima, bilo je malo razlika između ove dvije ekipe. Mlada reprezentacija Engleske je dala sve od sebe i možemo biti samo bolji Siguran sam da će doći naše vrijeme."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.