Legenda se oglasila nakon eliminacije Engleske: Niko nije očekivao te riječi
FOTO: EPA

Francuzi bili bolji u četvrtini finala

Legenda se oglasila nakon eliminacije Engleske: Niko nije očekivao te riječi

Haris Zilić

Engleska je eliminisana u četvrtfinalu Mundijala u Kataru od Francuske. Trikolori su bili bolji rezultatom 1:2 i to je bio još jedan udarac za engleski fudbal.

Tako će još jedna generacija Engleske ostati bez velikog rezultata.

Tragičar je Harry Kane koji je u 83. minuti promašio penal za 2:2, mogao je meč odvesti u produžetke, ali nažalost Englezi su završili u suzama.

Po završetku utakmice oglasio se legendarni Gary Lineker.

Lineker je istakao kako je mladi tim Engleske odigrao odlično prvenstvo i da nije sramota izgubiti ovakvu utakmicu.

"Još jedna srceparajuća utakmica, ali nije sramota izgubiti od odlične reprezentacije Francuske", napisao je Lineker na svom Twitter profilu i dodao:

Oglasi

"Čestitam Francuzima, bilo je malo razlika između ove dvije ekipe. Mlada reprezentacija Engleske je dala sve od sebe i možemo biti samo bolji Siguran sam da će doći naše vrijeme."

Pokušao je Lineker koliko toliko da utješi Engleze, ali trebat će im sigurno vremena da se oporave od ovog meča na Al Bayt stadionu.

Francuska će u srijedu u polufinalu igrati protiv senzacije turnira selekcije Maroka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U drugom polufinalu u utorak sastaju se Argentina i Hrvatska.

Oba polufinalna meča ovogodišnjeg Mundijala u Kataru igraju se sa početkom u 20 sati po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

nakopitam
Jesu se ljudi ufurali da su oni neki vazan faktor u svijetu fudbala a u stvarnosti su bitni kao i nasa reprezentacija. *****e obicne!
3 2
Sejo1979
Posteno receno Engleska je bilja bolja bar sto sam ja vidijo ali bolji ne pobjedi uvjek zatvorli su Mambape englesi su igrali odlicno jos im jedna penal na pocetku nije dosudjen ako nije bijo penal zbog blizine ali je bijo na 16 metara ali englezi i njihov peh sa penalima uvjek isti Kane nije trebo sutat drugi penal ali opet kazem ova ekipa ima kvalitet vecina igraca je mlada
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi