Veliki su prijatelji, ali...

Hakimi poslao poruku prijatelju Mbappeu pred polufinale, odmah je od njega dobio odgovor

Endin Čaušević

Četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru donijelo nam je spektakularne okršaje i velika iznenađenja koja su priredili Hrvatska i Maroko. Marokanci su jučer izbacili Portugal i u polufinalu će igrati protiv Francuske, a Achraf Hakimi odmah je poslao poruku Kylianu Mbappeu.

Maroko je sigurno najveća senzacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer je ova reprezentacija po prvi put u svojoj historiji uspjela da se plasira u polufinale što prije početka ovog takmičenja niko nije očekivao.

Pogotovo zbog činjenice da su Marokanci promijenili selektora samo nekoliko mjeseci pred početak Mundijala, ali su u Kataru oduševili fudbalsku javnost svojim fantastičnim rezultatima.

Jučer je Maroko u meču četvrtfinala šokirao Portugal koji je bio jedan od favorita u Kataru, ali su Cristiano Ronaldo i društvo morali spakovati kofere već nakon četvrtfinala.

Maroko je uspio da pobijedi sa minimalnih 1:0, a odlučujući gol vidjeli smo u 42. minuti kada je En Nesyri pogodio nakon nebeskog skoka i tako je odveo Marokance do historijskog podviga.

Već se zna da će Maroko u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv reprezentacije Francuske koja je sinoć u još jednoj odličnoj utakmici pobijedila Englesku sa 2:1 i plasirala se dalje.

Francuzi u Kataru brane zlatnu medalju i sigurno će biti ogromni favoriti u polufinalu, ali Marokanci su pokazali da ih niko ne smije tako lako otpisivati i da mogu iznenaditi bilo koju reprezentaciju.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/266[/poll]

U tom meču gledat ćemo sigurno i žestok okršaj saigrača iz PSG-a Kyliana Mbappea i Achrafa Hakimija, a da li će Marokanac uspjeti da zadrži svog dobrog prijatelja ostaje nam da vidimo.

Hakimi je odmah nakon sinoćnje utakmice između Francuske i Engleske odlučio da pošalje Mbappeu poruku putem Twittera, te mu je poručio da jedva čeka njihovu utakmicu.

"Vidimo se uskoro prijatelju", poručio je Hakimi, a Mbappe mu je u komentaru ostavio emotikon srce.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zna se da su Mbappe i Hakimi jako dobri prijatelji, ali sigurno da u polufinalnom meču će na terenu biti druga priča i sve dok bude trajala utakmica jasno je da će to prijateljstvo biti po strani.

Inače, utakmica između Francuske i Maroka igra se u srijedu sa početkom u 20 sati na Al Bayt stadionu u Al Khoru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.