Jedan dolazi u januaru, a drugi na kraju sezone

Velike vijesti za Topnike: Arteta dogovorio lične uslove sa dva velika pojačanja!

Esmer Oštraković

Svjetsko prvenstvo se bliži kraju, a to znači da će uskoro nogometaši izaći u dresovima svojih klubova i boriti se za titule u domaćim prvenstvima i Ligi prvaka.

Arsenal bije svoju bitku u Premiershipu, gdje je im je prije početka sezone cilj bio izlazak u Ligu prvaka.

Nakon sjajnih igara apetiti su porasli, te ozbirom da je Arsenal trenutno lider na tabeli, žele pokušati nastaviti sa dobrim igrama i osvojiti titulu.

Jasno je da će Arsenalu za to prije svega trebati širina u ekipi, a to znači da će u januaru biti pojačanja u klubu.

Gabriel Jesus se povrijedio, a on je bio ključan igrač u igri Topnika, te ostaje pitanje kako ga Arteta planira zamijeniti.

Njega navodno neće biti do februara i to ukoliko sve bude teklo u najboljem redu, a u Arsenalu se nadaju da hoće.

Kako javljaju engleski mediji Arsenal je dogovrio liče uslove sa dva nogometaša koja su već dugo imali kao "mete".

Radi se o Mudryku i Tielemansu, te će ova dva nogometaša postati novi igrači Arsenala, a to će obradovati navijače ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji tvrde da će Mudryk već u januaru potpisati za Arsenal i da se od njega mnogo očekuje u drugom dijelu sezone.

Sa druge strane Tielemans će u Arsenal doći na kraju sezone i to kao slobodan igrač, osim ako Arteta do kraja decembra ne odluči drugačije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.