Tim iz Gornjeg Vakufa na začelju tabele

Mahmutović ostaje na kormilu Sloge

Haris Zilić

ŽRK Sloga Gornji Vakuf ima lošu polusezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Iako su deibtanti i najmlađa ekipa u ligi, u redovima Sloge su očekivali više od dva boda koliko trenutno imaju na tabeli.

Sloga je u prošlom kolu poražena u Prijedoru do Mire rezultatom 30:29, a upravo im je Mira jedan od konkurenata u borbi za opstanak.

Nakon meča u Prijedoru oglasio se klub sa Vrbasa i obavijestio javnost da će iskusni Fuad Mahmutović ostati na kormilu Sloge i u narednim utakmicama bez obzira na trenutne rezultate.

"Fuad Mahmutović i dalje ima 100% podršku UO ŽRK SLOGA.

Obavijest za one zlonamjerne koji su svjesno unijeli nemir uoči utakmice u Prijedoru i "ubacili kost" u ekipu sa pričom da Uprava planira da smjeni Fuada Mahmutovića sa mjesta prvog trenera.

Bez obzira na poraz koji se sinoć desio u Prijedoru, iskreno jedini koji nije očekivan ove sezone, klub čvrsto stoji uz trenera Fuada Mahmutovića i daje mu punu podršku u radu. Fuad je napravio historijske rezultate sa našom djecom i sigurno čini ono najbolje što trenutno može sa našom "seniorskom" ekipom. Pahuljice su jednostavno mlade i neiskusne, za igranje utakmica kao što je ona sinoc treba nam još vremena. Jednostavno uz 15 promašenih "zicera" nije moguće pobjedit.

Promašaji iz Prijedora sigurni smo da će nam se vratit negdje, a nadamo se da će to bit već u posljednjoj utakmici prvog dijela koju igramo narednog vikenda protiv Ilidže na domaćem terenu.

Svoj put znamo, svoj cilj znamo i zajedno uz one dobronamjerne ćemo ga sigurno ostvarit", stoji u saopštenju ŽRK Sloga.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Sloga za vikend u Gornjem Vakufu odčekuje Ilidžu još jednu ekipu iz drugog dijela tabele.

Ilidža ima pet bodova, Zrinjski, Sloga i Mira po dva boda. Ligu će napustiti dvije ekipe.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.