Hrkać blizu potpisa

Velež dobija sjajno pojačanje u odbrani? · Saznajemo

E. Ganibegović

FK Velež je, kako neslužbeno saznaje SportSport.ba, blizu angažovanja dobro poznatog imena s terena Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon jesenjeg dijela sezone u kom je odigrao 18 od 19 utakmica, Velež se nalazi na šestom mjestu Premijer lige BiH s 24 boda.

Iako zvanično zimski prijelazni rok još uvijek nije ni počeo, desilo se već nekoliko promjena u mostarskom klubu.

Amar Osim je postao bivši trener, a na njegovo mjesto je doveden dosadašnji selektor kadetske reprezentacije BiH, Nedim Jusufbegović.

Klub su također napustili Mehmed Ćosić i Samir Radovac, a sada se spominje dolazak prvog pojačanja.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, blizu potpisa za FK Velež je dosadašnji član FK Tuzla City, Ante Hrkać.

Ovaj 30-godišnji defanzivac sporazumno je raskinuo ugovor s Tuzla Cityjem, a u prvom dijelu sezone je za tuzlanski tim nastupio 16 puta i upisao tri asistencije.

Ponikao je u Širokom Brijegu za koji je igrao u dva navrata, a u Bosni i Hercegovini je još igrao za GOŠK, Branitelj, Vitez i Čelik. 

Ima i bogato internacionalno iskustvo. Igrao je u Austriji za Mayrhofen, u Hrvatskoj za Segestu, Lokomotivu i Lučko, za albansku Teutu, Al-Qaisumah iz Saudijske Arabije, italijansku Novaru te srbijansku Mladost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jasno je da bi njegov dolazak u Mostar pojačao konkurenciju u odbrani koja je u 18 utakmica Premijer lige u prvom dijelu sezone primila 19 golova.

Iako se radi o klasičnom stoperu, nije mu strano da pokrije pozicije defanzivnog i centralnog veznog, što je svakako samo dodatni plus. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.