Foto: Facebook

Tuga u Poljskoj

Nova tragedija na stadionu: Doktori bespomoćni, ugašen je život još jednog mladog fudbalera

E. Ganibegović

U posljednje vrijeme smo svjedoci sve učestalijih smrti mladih sportista, a danas upravo jedna takva vijest dolazi iz Poljske gdje je preminuo mladi golman.

Damian Pawlewicz, igrač amaterske momčadi Albatros Brico Depot, srušio se tijekom utakmice humanitarnog turnira u Poljskoj.

Doktori su pokušali da ga vrate u život, ali su bili bespomoćni i 19-godišnjak je preminuo.

Njegov život nije bio ispunjen samo ljubavlju prema fudbalu, već i željom da pomaže drugima. Bio je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

"Jučer, pomažući drugima, 19-godišnji prijatelj Damian Pawlewicz kolabirao je tijekom humanitarnog fudbalskog turnira. Nakon što je prevezen u bolnicu, preminuo je. Igrao je za OSP Pluskowesy", napisano je na Facebooku vatrogasnog društva.

Također je objavljeno da su u znak počasti poginulima sve postrojbe Dobrovoljnog vatrogasnog društva u zemlji na minutu uključile sirene.

"Ne možemo vjerovati da smo izgubili našu ikonu. Svi znaju kakav je Damian bio igrač. Ostavio je karakter i srce na terenu kao malo ko. Često je nagrađivan kao najbolji golman turnira ili lige", komentar je na stranici njegovog kluba.

"Nedostajat će nam izazivati Damiana kada izgubimo 7:0. Šaljemo saučešće tvojim najmilijima. Mumek, gdje god bio, bila nam je čast dijeliti teren s tobom. Hvala i nećemo te zaboraviti", dodali su.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Nažalost, ovo je samo jedan u nizu ovakvih slučajeva u posljednje vrijeme te je pravo pitanje zašto do smrti mladih sportista dolazi ovako često. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.