Opet po Francuzu

Emiliano Martinez nema milosti: Brutalno ponižava Mbappea tokom velike proslave u Buenos Airesu

Edmir Škorić

Trenutno je u toku velika proslava u Buenos Airesu, nakon što su se argentinski reprezentativci vratili kući iz Katara.

Argentinski nogometaši doputovali su u domovinu nakon što su u Kataru osvojili Svjetsko prvenstvo, a preko pet miliona ljudi je u glavnom gradu kako bi pozdravili šampione.

Lionel Messi i društvo se voze u otvorenom autobusu dok na ulicama vlada nezapamćena ludnica.

Opet je u centru pažnje "ludi" golman Emiliano Martinez, koji je u ruci držao lutku sa licem Kyliana Mbappea, kojeg očito ne pušta na miru.

Golman Argentine ponovo je u centru pažnje

Uočeno je kako neki navijači "sahranjuju" mladu zvijezdu PSG-a...

Izazvao je pažnju golman Aston Ville jer je na pressu pred finale očitao lekciju Mbappeu. "Mbappe ne poznaje dovoljno nogomet, nikad nije igrao u Južnoj Americi. Ako nemate tako iskustvo, ne možete komentarisati", kazao je Martinez te dodao:

"Ali to nije ništa. Znaju da smo ekipa svjetske klase i zbog toga nas poštuju."

Onda je po dodjeli nagrade za najboljeg golmana simulirao penis. Popularni Dibu objasnio je svoj sramotan postupak riječima: "Učinio sam to jer su me Francuzi izviždali. Čast za mene ne funkcioniše", pojasnio je na argentinskoj radio postaji La Red.

Svoju lošu stranu je pokazao i tokom slavlja u svlačionici kada je izvrijeđao Mbappea: "Minuta šutnje... za Mbappea koji je mrtav".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Gaučosi su, podsjetimo, antologijskom finalu Svjetskog prvenstva savladali Francusku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je rezultat nakon 120 minuta igre bio 3:3.

Messi je bio dvostruki strijelac, a Martinez se opet proslavio sjajnim odbranama i jedan je od junaka ove reprezentacije iako naravno najveće zasluge idu Messiju, koji je uz to proglašen i najboljim igračem turnira. Dao je sedam golova, gol manje od Mbappea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti