Messiju bacili igračku nindža kornjače, a njegova reakcija izazvat će bijes kod Kyliana Mbappea

Video se pojavio u javnosti

Messiju bacili igračku nindža kornjače, a njegova reakcija izazvat će bijes kod Kyliana Mbappea

Endin Čaušević

Igrači Argentine u ranim jutarnjim satima doputovali su u Buenos Aires gdje ih je na ulicama dočekao nevjerovatan broj navijača koji su s njima proslavili titulu prvaka svijeta. U centru pažnje našao se Lionel Messi kojem je jedan navijač dobacio igračku nindža kornjače, a njegova reakcija je izazvala dosta pažnje zbog Kyliana Mbappea.

Messi je uspio da odvede Argentinu do samog kraja i u svom vjerovatno posljednjem pokušaju konačno osvoji Svjetsko prvenstvo što je jedini trofej koji mu je nedostajao u karijeri.

U spektakularnom finalu Argentinci su pobijedili nakon penala ekipu Francuske. Tokom 120 minuta meča rezultat je bio 3:3, a na terenu su briljirali upravo Messi i Mbappe.

Messi je zabio dva gola, dok je Mbappe upisao hat-trick, ali to na kraju nije bilo dovoljno da njegova reprezentacija odbrani titulu prvaka svijeta osvojenu prije četiri godine u Rusiji.

Prije utakmice mediji u Francuskoj pisali su o tome da Mbappe i Messi nisu baš tako dobri prijatelji kako se vjeruje i da je njihov odnosu u PSG-u čisto profesionalan.

Oni su se nakon meča pozdravili jer je Mbappe pričao da čestita Messiju na osvajanju titule, ali francuskom napadaču neće biti baš drago kada vidi šta se jutros dešavalo u Buenos Airesu tokom slavlja Argentinaca.

Naime, jedan od navijača bacio je Messiju igračku nindža kornjače što je nasmijalo kapitena Argentine i njegove saigrače, a potom ju je on vratio tom navijaču.

Ipak, takav potez se nije svidio Francuzima koji tvrde da je to provokacija za Mbappea za kojeg je poznato da je prije nekoliko godina nosio masku nindža kornjače jer su mnogi poručili da svojim izgledom podsjeća na ove legendarne likove iz crtanih filmova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuzi smatraju da Mbappeu sigurno neće biti drago kada vidi da se Messi nasmijao kada je vidio šta mu je navijač bacio, te da je sigurno shvatio šta je bila poenta.

Messi je brzo tu igračku bacio nazad tom navijaču, ali neće mu biti drago kada vidi da je to neko uspio da snimi i objavi na YouTubeu, te u prvi plan neočekivano stavi odnos Messija i Mbappea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi