Iznenađujući transfer

Jedan od njih 130: Sa Grbavice u veliki Bešiktaš!

Admin Čaušević

FK Željezničar je oduvijek bio rasadnik za fudbalske talente, a pokazuje to i transfer koji će biti ozvaničen uskoro. Jedan od najtalentovanijih omladinaca Plavih će karijeru nastaviti u Bešiktašu.

Napadač Hamza Jaganjac je ove sezone za juniorsku selekciju Željezničara skupio tri nastupa, a ugovor sa Plavim je raskinuo početkom oktobra i tada se najavio njegov odlazak u inostranstvo.

Još u augustu je bio u kampu Bešiktaša gdje je organizovana proba za odabrane talente, a prema informacijama iz Turske od 130 omladinaca samo je Jaganjac uspio proći tzv. fudbalsku audiciju.

Jaganjac već neko vrijeme i trenira sa omladincima Bešiktaša poslije čega se očekuje da potpiše i ugovor te povremeno bude priključen i prvom timu.

Turski mediji kao glavni razlog zašto je dečko rođen 2004. godine izabrao Bešiktaš su simpatije koje gaji prema toj zemlji.

Ovaj 18-godišnjak visok 193 cm je u prošloj sezoni dobio priliku i da igra za prvi tim Željezničara. Upisao je nastupe protiv Sarajeva te Rudar Bile u Kupu kada je postigao i gol.

Mladi Sarajlija je do sada bio i standardan član omladinskih selekcija BiH, a interesantno da nije nastupio za U19 selekciju u kvalifkacijama za Euro.

Jaganjac je samo jedan u nizu brojnih talenata koji su prve fudbalske korake napravili na Grbavici, a svoj fudbalski hljeb su počeli zarađivati u inostranstvu.

Ne tako davno još jedan veliki bh. talenat je potpisao za Bešiktaš, riječ je o Ajdinu Hasiću koji je jedno vrijeme bio plan prvog tima, a od ove sezone igra u Goztepeu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, posljednjih godina Turska postaje obećana zemlja za fudbalere iz BiH pa i možda nije iznenađenje zašto je Jaganjac izabrao upravo Bešiktaš.

Tarik Hodžić, Elvir Bolić, Elvir Baljić, Edin Višća samo su neki od fudblera iz BiH koji su ostavili neizbriv trag u turskom fudbalu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.