Mudryk izazvao lavinu komentara

Ukrajinsko čudo od igrača povezuju s Arsenalom, a on navijače bacio u trans objavom na Instagramu

Endin Čaušević

Arsenal ove sezone igra odlično u engleskom Premiershipu i mnogi smatraju da su Topnici nakon dugo vremena među prvim favoritima za osvajanje titule prvaka u Engleskoj. Londonski klub bi se trebao dodatno pojačati u januaru, a prva želja je Mykhaylo Mudryk koji je objavom sinoć oduševio navijače Arsenala.

Mudryk je oduševio fudbalski svijetu u dresu Shakhtara iz Donetska za koji je debitovao prošle sezone, a već u ovoj je izrastao u jednog od najboljih igrača ukrajinskog kluba.

Ovaj 21-godišnjak je svojim igrama skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova i bit će čudo ukoliko ga Shakhtar uspije sačuvati u januarskom prelaznom roku.

Čelnici Shakhtara svjesni su da će Mudryk vjerovatno napustiti klub, ali od njegove prodaje žele da zarade što više novca i čini se da će im plan uspjeti.

Mudryk se ponajviše povezuje s Arsenalom koji želi već u januaru dovesti Ukrajinca za kojeg smatraju da će biti veliko pojačanje u drugom dijelu sezone u borbi za titulu prvaka Engleske.

Arsenal ne zabrinjava ni visoka cijena koju je Shakhtar postavio za ovog dragulja iako su im odbili prvu ponudu od 60 miliona eura i poručili su da može ići za sumu od 80 miliona eura što će navodno Topnici pristati da plate.

Ovaj Ukrajinac je sinoć objavom na Instagramu bacio u trans navijače Arsenala koji smatraju da je on na taj način dao znak da će karijeru nastaviti na Emiratesu i da je samo pitanje kada će se ovaj transfer ozvaničiti.

Naime, Mudryk je gledao sinoćnji meč Arsenala i West Hama, a to je potvrdio i story koji je objavio na Instagramu čime je izazvao lavinu komentara oduševljenih navijača londonskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni smatraju da je Mudryk na taj način pokazao da prati Arsenal i igrače ovog kluba kojima bi se početkom januara trebao priključiti u svlačionici.

Mudryk je u prvom dijelu sezone za Shakhtar u svim takmičenjima odigrao 18 mečeva, te je zabio čak deset golova i dodao osam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.