Popunjavaju se rupe u napadu

Novo pojačanje Sarajeva zadužilo bordo dres

Haris Zilić

FK Sarajevo dobit će novo pojačanje u napdačkim redovima. Ranija piisanja našeg portala čini se dolaze do zvanične potvrde. Renan Oliveira će biti novi fudbaler Sarajeva.

Svemu svjedoče i fotografije brazilskog napadača koje su osvanule na Instagram profilu.

Renan je zadužio dres FK Sarajevo i označio je Ismira Mirvića.

Renan Oliveira će tako popuniti rupu u napadu Bordo tima koja je ostala odlaskom nardina Mulahusejnovića, dok je Mersudin Ahmetović najavio završetak fudbalske karijere.

Dosta je radna zima na Koševu, a nedavno je klub imenovao i novog trenera.

Ekipu će u drugom dijelu sezone voditi Mirza Varešanović.

Novog trenera Mirzu Varešanovića i njegov stručni štab očekuje mnogo posla, prije svega sklapanja ekipe za proljetni dio i pokušaja da se bordo tim domogne Evrope i spasi ovu sezonu, nakon što su u 1/16 finala ispali od zeničkog Čelika, tako da im ostaje na proljeće igranje samo na jednom frontu.

Što se tiče Oliveire, ako je vjerovati statistici radi se o veoma efikasnom napadaču.

Pomenuti napadač proteklih sedam mjeseci proveo je u Litvaniji, na posudbi u ekipi Žalgirisa, gdje je u 29 utakmica postigao 17 golova, što mi je donijelo i titulu najboljeg strijelca lige, a sa Žalgirisom je osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i Kup ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno je pod ugovorom sa ukrajinskim Kolosom kojem će Sarajevo morati platiti obeštećenje.

Nema sumnje da se u bordo ekipi očekuje još pojačanja i kompletiranje ekipe koja bi na proljeće trebala da izbori izlazak u Evropu što je i cilj kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.