Najbolji strijelac litvanske lige stiže na Koševo?
Brazilski napadač trebao bi da bude udarna igra kluba s Koševa u pohodu na izlazak u Evropu. Foto:Vilniauskrastas.lt

Brazilac riješava probleme u vrhu napada

Najbolji strijelac litvanske lige stiže na Koševo? · Saznajemo

Dino Kurbegović

Fudbalski klub Sarajevo na proljeće očekuje velika borba za izlazak u Evropu nakon veoma lošeg prvog dijela sezone, iako su se najavljivale velike stvari. Ipak mnogo povreda, odlazaka igrača, ali i igranje na zamjenskom stadionu u Zenici su svakako doprinijeli da se bordo tim nakon prvog dijela sezone nalazi na petoj poziciji sa 25 bodova na svome kontu, odnosno 14 manje od vodećeg Zrinjskog.

Novog trenera Mirzu Varešanovića i njegov stručni štab očekuje mnogo posla, prije svega sklapanja ekipe za proljetni dio i pokušaja da se bordo tim domogne Evrope i spasi ovu sezonu, nakon što su u 1/16 finala ispali od zeničkog Čelika, tako da im ostaje na proljeće igranje samo na jednom frontu.

Kako saznaje SportSport.ba na Koševu rade mnogo na dolasku novih igrača, a pojačanja će biti u svim linijama. To se svakako najviše odnosi na pozicije stopera, ali i napadača.

Nogometaš koji bi prema našim informacijama trebao stići na Koševu je 25-godišnji napadač iz Brazila i najbolji strijelac litvanske lige. Riječ je o Renanu Oliveiri igraču ukrajinskog Kolosa, sa kojim još ima ugovor.

Ovaj napadač proteklih sedam mjeseci proveo je u Litvaniji, na posudbi u ekipi Žalgirisa, gdje je u 29 utakmica postigao 17 golova, što mi je donijelo i titulu najboljeg strijelca lige, a sa Žalgirisom je osvojio dvostruku krunu, prvenstvo i Kup ove zemlje.

Nakon isteka posudbe ovaj igrač koji igra na poziciji centralnog napadača, ali nije mu strano igrati i na poziciji krilnog igrača, te polušpica trebao bi se vratiti u Ukrajinu.

Oglasi

Ipak zbog neizvjesne situacije u ovoj zemlji i prekida prvenstva, on će početkom naredne godine stići u Sarajevo, te postati igrač kluba s Koševa.

Budući da je ovaj napadač još pod ugovorom s ukrajinskom ekipom, Sarajevo će za njega morati platiti i određeno obeštećenje.

Tako bi Oliveira trebao da nadomjesti odlazak Mulahusejnovića, te oproštaj Ahmetovića od aktivnog bavljenja nogometom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema sumnje da se u bordo ekipi očekuje još pojačanja i kompletiranje ekipe koja bi na proljeće trebala da izbori izlazak u Evropu što je i cilj kluba.

Podsjećanja radi, u nastavku sezone na klupi će sjediti Mirza Varešanović koji se nakon desetak godina vratio na Koševu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Toliko je dobar da niko nikad nije čuo za njega hahahaha.
1 11
Starigrad01
Počelo je počelo Bito sve to dobro aBd
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi