Mostarci na tražištu veoma aktivni

Velež dogovorio dolazak još jednog fudbalera: Crnogorski fudbaler nakon Litvanije stiže u BiH · Saznajemo

Samir Mlaćo
Crnogorski internacionalac Mitar Ćuković najvjerovatnije će nastaviti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Naime, ovaj fudbaler trebao bi potpisati ugovor sa mostarskim Veležom.

Nakon što su Rođeni doveli Antu Hrkaća, prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba, redove mostarskog kluba trebao bi pojačati i Mitar Ćuković.

Naime, Ćuković je u pregovorima sa FK Velež i očekuje se da se uskoro priključi Rođenima, a njegov dolazak potvrđuje najave prvog čovjeka kluba Senada Kevelja, koji je prije nekoliko dana istakao da će aktuelni osvajač Kupa naše zemlje pojačati svoje redove.

Ovaj 27-godišnji Nikšičanin nastupao je u dosadašnjoj karijeri za Igalo, Petrovac, Lovćen, Proleter, te Napredak, a posljednji angažman imao je u Litvaniji, a igra na poziciji lijevog boćnog, upravo onoj na kojoj "škripi" u Veležu nakon povrede Pavića.

Ćuković je u protekloj sezoni nastupao za litvanski Panevezys- U Litvaniji je upisao 24 nastupa u prvenstvu, te jedan u Kup takmičenju.

Velež je prije par dana kompletirao i stručni štab

Osim šefa stručnog štaba Rođeni u nastavak sezone ulaze i sa gotovo potpuno novim stručnim štabom. Povodom novih promjena u klubu, Rođeni su izdali i saopštenje za javnost.

"U prisustvu direktora našeg Kluba, gospodina Sanjina Alagića, ugovore su potpisali treneri asistenti Avdo Kalajdžić i Samir Merzić, te trener specijalista Adnan Dizdarević.

Bit će to stručni tim koji će uz Šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića predvoditi Rođene u nastavku takmičarske sezone, te će skupa sa trenerom Jusubegovićem biti vezan za klupu Rođenih do juna 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim gestom Uprava Fudbalskog kluba Velež još jednom dokazuje svoje jasno opredjeljenje dugoročnog ulaganja i pružanja prilike stručnom kadru poniklom u vlastitim redovima, a što je i kroz historiju predstavljalo dominantnu prepoznatljivu karakteristiku našeg Kluba.

Sa Jusufbegovićem u štabu će biti dobro poznata imena, tako da Rođeni spremno dočekuju pripreme za proljetni dio sezone, čiji glavni dio će obaviti u Turskoj. Prozivka je zakazana za 7. januar, dva dana kasnije počet će sa radom i nakon uvodnog dijela Rođeni sele u Tursku gdje će biti 12 dana.

U Turskoj će odigrati nekoliko prijateljskih mečeva, a drugi dio sezone Velež otvara domaćim Kup susretom sa Posušjem, dok će u prvenstvu prvu utakmicu odigrati na Tušnju gdje će ih ugostiti Tuzla City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.