FK Velež kompletirao stručni štab i spremno dočekuju pripreme za proljetni dio sezone

Poznato je ko će asistirati Jusufbegoviću u radu

FK Velež kompletirao stručni štab i spremno dočekuju pripreme za proljetni dio sezone

Haris Zilić

Dosta promjena ove zime je i u FK Velež. Poznato je od ranije da će novi šef stručnog štaba Rođenih biti Nedim Jusufbegović, a danas je Velež i kompletirao stručni štab.

Sa Jusufbegovićem u štabu će biti dobro poznata imena, tako da Rođeni spremno dočekuju pripreme za proljetni dio sezone.

Povodom novih promjena u klubu, Rođeni su izdali i saopštenje za javnost.

"U prisustvu direktora našeg Kluba, gospodina Sanjina Alagića, ugovore su potpisali treneri asistenti Avdo Kalajdžić i Samir Merzić, te trener specijalista Adnan Dizdarević.

Bit će to stručni tim koji će uz Šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića predvoditi Rođene u nastavku takmičarske sezone, te će skupa sa trenerom Jusubegovićem biti vezan za klupu Rođenih do juna 2024. godine.

Ovim gestom Uprava Fudbalskog kluba Velež još jednom dokazuje svoje jasno opredjeljenje dugoročnog ulaganja i pružanja prilike stručnom kadru poniklom u vlastitim redovima, a što je i kroz historiju predstavljalo dominantnu prepoznatljivu karakteristiku našeg Kluba.

Oglasi

Osim pomenutih, očekuje se da će stručni štab Crvenih u što skorijem roku biti i dodatno pojačan još jednim trenerom specijalistom, ovoga puta za profesionalnu fizičku pripremu naših prvotimaca.

Sigurni smo da će ovakvim potezima, novom energijom te svakako uz neupitne trenerske kvalitete naši Rođeni vratiti svoju prepoznatljivu igru koja ih je krasila ranijih godina i sa uspjehom ostvariti sve zacrtane ciljeve koje pred njih budu postavljeni", stoji na zvaničnoj stranici FK Velež.

Iza novogodišnjih praznika bit će poznat i plan priprema Veleža, a i trener Jusufbegović će izvršiti prozivku fudbalera pred zimske pripreme pa će biti jasnije i u kakvom rosteru Rođeni dočekuju proljenti dio sezone u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je jesenji dio sezone završio na šestom mjestu sa 24 osvojena boda.

Cilj Rođenih u nastavku sezone je pokušaj da izbore novi plasman u Evropu, a krajem februara u 20. kolu gostuju ekipi Tuzla Citya.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
forza rodjeni ,dosadno brate bez vas .Ne mogu da obitavam ako nema vas na terenu zato pozurite sa pripremama
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi