Mehmed Ćosić pronašao novi klub
Dugogodišnji fudbaler Veleža napustio je Premijer ligu Bosne i Hercegovine i karijeru nastavlja u Srbiji

Seli u Srbiju

Mehmed Ćosić pronašao novi klub · Saznajemo

M. Šljivak

Dugogodišnji fudbaler Veleža Mehemd Ćosić (25) našao je novi klub i karijeru će ovaj desni bek nastaviti u Srbiji i to u ekipi Kolubare iz Lazarevca.

Mehmed Ćosić oprostio se od Veleža krajem ove polusezone. Nakon pet godina je napustio Rođene i postao je slobodan igrač.

Ovaj 25-godišnji desni bočni fudbaler nije dugo čekao na novi tim. Ćosić je, kako saznaje SportSport.ba, dogovorio saradnju sa srbijanskim superligašem Kolubarom iz Lazarevca.

Bh. fudbaler je postigao dogovor o saradnji s ovim klubom i uskoro bi ovaj tim trebao ozvaničiti transfer 25-godišnjeg defanzivca koji će tako početi novu epizodu u karijeri.

Mehmed Ćosić je tokom petogodišnjeg boravka u Mostaru doživio velike uspjehe s Veležom i bio je dio zlatne generacije Rođenih koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine.

U dresu mostarskog velikana Ćosić je odigrao ukupno 177 utakmica i ostvario je učinak od 11 pogodaka i 20 asistencija.

Oglasi

Ovaj fudbaler je dijete tuzlanske Sobode. Međutim, na Tušnju pravu šansu nikada nije dobio, pa je preko Radničkog iz Lukavca došao do Veleža.

Ćosić će se u Kolubari pridružiti dobro poznatim imenima iz Premijer lige Bosne i Hercegovine Damiru Sadikoviću i Anti Vukušiću.

Kolubara je nakon prvog dijela sezone u Super ligi Srbije na devetom mjestu tabele s 20 osvojenih bodova i sigurno će učiniti sve da naprave što bolji rezultat do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Glavni problem ovog tima je igra u odbrani i imaju gol-razliku minus 19 uz 16 datih i 35 primljenih golova. Zbog toga je odlučeno da se ekipa pojača u odbrani i Ćosić je tu da zatvori desnu stranu.

Mehmed Ćosić će pojačati desnu stranu odbrane ovog tima, a vidjet ćemo kako će ovaj klub izgledati u ostatku sezone u Super ligi.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E bas si nasao gdje ces nastaviti igrati fudbal, glupom Bosnji nikad nece neki pojmovi uci u glavu, niti ponosa, niti dostojanstva, za malo para prodo bi i majku rodjenu. To ti je tipican lijaba.
5 3
Mostarac94
Sretno Mesa
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi