Stigao iz prvaka Uzbekistana

FK Sarajevo predstavio prvo pojačanje! · Zvanično

Esmer Oštraković

FK Sarajevo zvanično je predstavio prvo pojačanje u zimskom prijelaznom roku, a radi se o Iliji Martinoviću, štoperu koji je rođen u Cetinju.

Martinović u Sarajevo stiže iz Uzbekistana, tačnije iz Pakhtakorua, gdje je u posljednjoj sezoni osvojio trofej prvaka.

Ilija Martinović je rođen 1994. godine u Cetinju, a karijeru je započeo 2017. godine u Lovćenu, te je nakon toga odlučio promijeniti ligu.

Potvrdili su to iz FK Sarajevo i na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Tako je nakon Lovćena Martinović još igrao za Aluminij, Maribor, Chernomorets i Dečić, a u Sarajevo stiže iz Pakhtakorua.

Radi se o ekipi iz Uzbekistana sa kojom je u proetkloj sezoni bio prvak. Martinović je također za Crnu Goru upisao tri nastupa.

Ugovor između Sarajeva i Martinovića potpisan je u trajanju od dvije godine i šest mjeseci.

Zanimljiv video predstavljanja objavili su na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Stiglo prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku! Od “sjutra” u Bordo dresu", stoji u objavi na Instagram profilu FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

View this post on Instagram

A post shared by FK Sarajevo (@fk_sarajevo)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.