Dijete je Sarajeva, a briljirao u Zrinjskom: Je li došlo vrijeme za povratak u Premijer ligu?

Šovšić slobodan igrač

Dijete je Sarajeva, a briljirao u Zrinjskom: Je li došlo vrijeme za povratak u Premijer ligu?

E. Ganibegović

Bh. klubovi standardno tokom zime prave dosta promjena kada je igrački kadar u pitanju. Dovode se igrači sa slobodnim papirima, a sada taj glavni uslov ispunjava fudbaler koji je u Bosni i Hercegovini ostavio traga igrajući za Zrinjski.

Danas je Damir Šovšić sporazumno raskinuo ugovor s poljskom Sandecjom, što je klub potvrdio.

Od danas ima slobodne papire, a vidjet ćemo da li će se možda vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Dijete je Sarajeva, a puno veći trag ostavio je igrajući za Zrinjski iz kojeg je otišao put Poljske.

U dresu s lentom nastupio je 27 puta i postigao tri gola uz pet asistencija, a posebno se pamti pogodak koji je postigao protiv Radnika iz Bijeljine.

Iako je dijete Sarajeva, nikada nije igrao za ovaj tim jer je kao tinejdžer prešao u Zagreb za koji je i odigrao najviše utakmica u karijeri - 121.

Put ga je vodio do Lokomotive, Dinama, Hapoel Tel Aviva, Suwona, pa Sandecje iz koje je 2018. stigao u Zrinjski i u koju se iz Zrinjskog vratio dvije godine kasnije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ove sezone je nastupio na 12 utakmica u Poljskoj i nije postigao nijedan pogodak niti se upisivao u asistente prema zvaničnim podacima.

Jasno je da bi ovog 32-godišnjaka rado doveli mnogi bh. premijerligaši i biti će zanimljivo vidjeti da li će ga staza sudbine ponovo dovesti u bh. fudbal. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
''Dijete Sarajeva a briljirao u Zrinjskom'' Mozda to enkom zvuci cudno ali je to sasvim normalno pogotovo u ovom danasnjem ''FK Sarajevu'' koje je prodato kerojedu i koji ga polako ali sigurno gura prema gasnjenju. U ime svih Sarajlija (a malo nas je ostalo) RESPEKT ZRINJSKOM NASEM NAJVECEM KLUBU!!!
2 7
nakopitam
@bk123 Ne treba neka posebna analiza. Jednostavno je to. Mi od od njih nakon jednoga dobroga poteza odma napravimo Ronalda ili Messija i oni se ufuraju da su svijetske zvijezde, ali nakon njihove prve greske pocnemo im jebbati roditelje, a nakon druge greske im jebbemo sve sto im je sveto. Onda jos vide kako razni ''menadzeri'' za par stoja trpaju svoje igrace u prvi tim i daju im nenormalne ugovore, treneri su uglavnom obicne marionete koje rade sto im drugi narede. Osim toga, Sarajevo je jedna velika kasaba koja svakog profesionalca uzme pod svoje i jednostavno ga pojede. Tu pocinju druzenja sa samoproglasenima vodjama samoproglasenih najvjernijih navijaca, nocni izlasci, kurrve, alkohol, pa cak i neke slabije droge i tako oni propadaju. NAJVECI PROBLEM I SARAJEVA I ZELJE SU NAVIJACI, POGOTOVO NARKOMANCICI SA SJEVERA I JUGA!!!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi