Uzavrela atmosfera između vodstva FK Sarajevo i Hordi Zla: Navijači imaju poruku za sve članove

Alimanović im nedavno uputila javno izvinjenje

Uzavrela atmosfera između vodstva FK Sarajevo i Hordi Zla: Navijači imaju poruku za sve članove

Samir Mlaćo
Navijači Sarajevo vidno su nezadovoljni radom vodstva svog kluba i to ne kriju. Najavili su i bojkot zbog dolaska na klupu Mirze Varešanovića, na tome neće stati.

Sada su najavili i veliki sastanak za sve članove na kojem će se kako kažu govoriti o smjernicama za dalje.

“Braćo Hordaši, navijači sa istočne i zapadne tribine, simpatizeri kluba i svi ostali kojima je bordo boja u srcu, Pozivamo vas na sastanak koji će se održati u nedjelju, 08.01. sa početkom u 18h u velikoj sali Kina Bosna.

Tema sastanka će biti aktuelna situacija u i oko kluba.

Molimo vas da se odazovete što većem broju kako biste se upoznali sa svim smjernicama dalje borbe protiv nekompetentnih ljudi koji se trenutno nalaze na pozicijama u klubu, a koji svojim postupcima blate renome našeg voljenog kluba. Kino Bosna, nedjelja, 08.01. u 18h“, stoji u objavu UNFKS.

O odnosu sa navijačima govorila je na predstavljanju direktorica Ajla Alimanović i sam trener Varešanović.

Oglasi

“Poznat sam kao borac. U mom prethodnom boravku prije 12 godina bilo je problema sa navijačkim skupinama, bilo je greški i sa moje strane. Nadam se da se to neće dešavati, a dat ću sve od sebe da vratimo navijačima osmijeh. Mislim da nisam zaslužio da se nakon 12 godina pišu saopštenja, tek jučer sam došao, ali to me neće zaustaviti.

Znam kakva je situacija bila u klubu kada sam bio, bili smo sedam mjeseci bez primanja a drugi smo završili. Klub sada ima najbolje uslove u BiH, deset sati ću provoditi u Butmiru i garantujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Stariji sam 12 godina, iskusniji, a neke stvari koje su se dešavale se više neće desiti. Svi mi trebamo biti jedno. Nema niko veću želju od mene za dobar rezultat“, kazao je tada Varešanović, te nastavio.

Kada sam bio sportski direktor Sarajeva otet mi je sin jer nisam dozvolio neke stvari da se dešavaju. Ovaj klub mi je dao sve, ja ću to vratiti. Nemam straha, imam saradnike, ljude u klubu koji su stali iza mene i ekipe“.

O odnosu sa navijačima govorila je i direktorica Alimanović koja je aktivna na društvenim mrežama. Nedavno im je uputila i izvinjenje na youtube kanalu kluba, no to za sada 'ne pije vode'.

Oglasi

 “Bili smo negativno iznenađeni kada smo pročitali pismo Hordi Zla. Zabrinjava nas trenutak kada je pismo došlo, a mi sada pregovaramo sa investitorima. Sada pričamo o drugoj fazi, biće veliki infrastrukturni projekti. Pročitali smo pismo, lično sam ja napravila grešku i za to trebam da se izvinem. Mi svi trebamo ka istom cilju gurati.

Svi znamo u kakvom je klub bio stanju prije dolaska Mirvića, te koliko je sada klub stabiliziran. Danas puno bolje stojimo, kako organizaciono i financijski. Navijače molim za strpljenje, ali fokus kluba ostaje isti“, istakla je Alimanović na predstavljanju Varešanovića, dok se još uvijek nije oglašavao sam Mirvić.

Situacija se nije smirila i Horde zla sada spremaju nove korake. Šta će se dešavati ostaje da se vidi, a najavljen je i bojkot utakmica.

Navijači se oglasili, dvije osobe smatraju najodgovornijim za dubiozu  Sarajeva - SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo prvu domaću utakmicu igra 25.02. sa HŠK Zrinjskim i to će biti derbi na otvaranju drugog dijela sezone. Meč će vjerovatno biti odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase, ukoliko novi hibridni teren bude potpuno spreman i uređen.

Podsjetimo, bordo momci su polusezonu okončali na petom mjestu sa 25 osvojenih bodova. Ispali su iz Kupa BiH porazom od zeničkog Čelika poslije čega je Feđa Dudić odlučio da podnese ostavku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Kako si jaki i hrabri ovi navijači Želje, pa čak i ženski dio, predsjednica sama izaziva sve Horde na šake ako smiju, a pošto ne smiju, rekla im je da šute jer se inače ništa ne pitaju.
2 8
plemic
evo prilike torpedašima da napokon uđu u kino.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi